%
route

cafe

De 7 beste wijnbars van Amsterdam

Om iets te diep in het glaasje te kijken

Wijn drinken kan een hele kunst lijken. Er is zo ontzettend veel keuze en er zijn zo ontzettend veel factoren die bepalen of een wijn lekker is of niet. Gelukkig hebben we in Amsterdam goede wijnbars waar al een voorselectie is gemaakt van goede wijnen. En als je dan nog niet kan kiezen kun je altijd terecht bij het personeel, dat je graag wilt helpen om je favoriete wijn te vinden. Een avondje in een wijnbar is een traktatie! Wat zijn volgens ons de beste? Deze zeven (in willekeurige volgorde):

De Westerwijnfabriek

Pazzanistraat 10

 

Wijnbarwest

Een gloednieuwe wijnbar in Amsterdam West met meer dan 90 wijnen op de kaart, deze moet natuurlijk op ons lijstje! Hier kun je terecht om klassiekers te drinken als Chablis of Barolo, maar ook voor de meer experimentele wijndrinker is hier genoeg te halen. Heb je ooit weleens een mousserende wijn uit Ierland geproefd? Hier kan het!

Vyne

Prinsengracht 411

 

Vyne

Bron: Vyne

Deze wijnbar is al jaren een begrip aan de Prinsengracht. Een tikkeltje decadent, maar wel heel fijn. Je kunt er halve glazen bestellen, waardoor je én meer kunt proeven én de rekening een beetje beperkt blijft. Hier werken alleen maar wijnkenners, die ons graag helpen te ontdekken wat onze favoriete wijn is. Tip: elke donderdag wordt er hier een speciale wijn buiten de kaart om opengetrokken.

DiVino

Boomstraat 40

 

divino

Bron: DiVino

Klein, zeer gezellig zaakje in de Jordaan, vol met de lekkerste Italiaanse wijnen en delicatessen. Wil je meer leren over Italiaanse wijnen? Neem dan de wijnproeverij en laat je verrassen door de prachtige wijnen en antipasti die je er bij krijgt!

Boelen&Boelen

Eerste van der Helststraat 50

 

boelen en boelen

Op één van de gezelligste borrellocaties in de Pijp kan een goede wijnbar natuurlijk niet ontbreken. Gelukkig is daar Boelen&Boelen, een heerlijke plek voor goede wijn en klassieke Franse gerechten!

GlouGlou

Tweede van der Helststraat 3

 

P3710983

Bron: Flickr

Bij GlouGlou worden enkel biologische wijnen zonder sulfieten geschonken. En dat heeft volgens de oprichters een heel groot voordeel: Je krijgt er geen kater van! Daarnaast is het ook een heel gezellige tent met erg lekkere wijnen!

Bubbles & Wine

Nes 37

 

bubbles and wines1

Een smal zaakje in een smalle straat, zo ziet Bubbles & Wines in de Nes eruit. Heerlijke wijnen en ontzettend gezellig personeel. Vooral leuk omdat je voor een zacht prijsje een ‘Wine Flight’ van drie glazen van je favoriete wijnsoort kunt bestellen.

East 57

Eerste Ringdijkstraat 2

 

east57

Bron: East57

Eén van de hotspots van Amsterdam Oost, East 57! Niet alleen wijnbar, want ook restaurant, koffietentje en deli, wat betekent dat je hier ook hele lekkere hapjes bij je wijn kunt bestellen. De planken om te delen zijn het leukst (en lekkerst)!