%
route

thema route

De 6 beste terrassen aan het water

Voor zonnige dagen en lange avonden

Hoogzomer in Amsterdam kan een beetje verstikkend aanvoelen. Gelukkig hebben we genoeg plek om onze appartementen te ontvluchten en lekker buiten in het zonnetje te zitten. Terrassen in Amsterdam zijn er in overvloed, waarbij vooral de dakterrassen onze favoriet zijn. Maar voor het echte zomergevoel is er niets lekkerder dan genieten van je drankje terwijl je uitkijkt over het water. Wij hebben daarom de 6 beste Amsterdamse terrassen aan het water voor je uitgezocht.

Riva

Amstelboulevard 1

 

Riva

Op een luxe woonboot op de Amstel, tussen de voorbijvarende sloepen, zit je aan het water op het terras van Riva. Het opvallende gebouw ligt om de hoek van het Amstelstation en biedt een heerlijke plek voor lunch, borrel én diner. Het grote terras heeft een steigerachtige uitstraling en het kabbelende water zorgt voor een serene rust. Bootjes kunnen aangemeerd worden, wat helemaal een nautisch gevoel geeft. De kaart is heel gevarieerd en biedt vooral veel lekkere visgerechten. Daarnaast heerlijke wijnen en snacks en de hele dag de kans om in de zon te zitten. Het beste terras aan Amsterdams water!

Spanjer en Van Twist

Leliegracht 60

 

De grachten van Amsterdam mogen dan niet zo geschikt zijn om een verfrissende duik in te nemen, ze bieden zeker wel genoeg ruimte om lekker aan te zitten op een mooie zomerdag of avond. Spanjer en Van Twist zit op een rustig stukje gracht, centraal gelegen tussen de Dam en de Jordaan. Ze hebben een verlaagd terras, waardoor je echt aan het water zit. Ideale plek voor een biertje en bitterballen.

Waterkant

Marnixstraat 246

 

10425098_789593637791014_7926121352405034276_n

Al heel veel over geschreven, maar Waterkant mag gewoon niet ontbreken in het rijtje beste terrassen aan het water. Sinds de opening zijn er alleen maar lovende reacties geweest en het tropische restaurant is niet meer weg te denken onder de afrit van de Q-Park. Ga hier naar toe om ontspannen met je benen over de kade te hangen en te genieten van de heerlijke Surinaamse gerechten en sfeer.

Hotel Buiten

Th. J. Lammerslaan 1

 

Op één van de meest onontdekte plekjes van Amsterdam, het strandje van de Sloterplas, staat Hotel Buiten. In 2012 is Hotel Buiten begonnen als een project om Nieuw West wat op te vijzelen, nu is het een heerlijke plek om neer te strijken als je net in de Sloterplas of in het zwembad hebt gezwommen. Voor de meeste van ons een stukje uit de richting, maar als je eenmaal in dit mooiste stukje natuur binnen de stadsgrenzen bent geweest wil je vaker terugkomen.

Loetje aan ‘t IJ

Werfkade 45

 

1001Loetje-061

We weten eigenlijk niet waar we moeten beginnen, het IJ is één grote magneet voor mooie, hippe en heel goede horecagelegenheden in Amsterdam. De aantrekkingskracht van het water samen met de industriële panden erom heen zorgen voor een fantastische plek om de hele dag op het terras te zitten. Loetje, waar je nog steeds de beste biefstuk van Amsterdam kunt krijgen, heeft zich de laatste jaren snel uitgebreid en heeft ook het IJ niet overgeslagen. Het is hier trouwens net zo leuk om binnen te zitten als de zomer weer voorbij is.

Nevel

Westerdoksdijk 40

 

nevel

Oké nog ééntje dan aan het IJ. Nevel is een geweldig restaurant met een groot terras aan het water. Hier kun je hoogstaand dineren, maar ook lekker hangen in de loungebanken. Naast de aanblik van het IJ zorgt de aangelegde tuin voor een goede ambiance, waar je met mooi weer tot in de late uurtjes van het uitzicht wilt blijven genieten.