%
route

thema route

Bitterballen: Kleine vettige rondjes vol heerlijkheid

Kom maar hier met die dingen!

Of je het nou ‘s nachts na het stappen eet, tijdens een vrijdagmiddagborrel of gewoon bij avondeten: bitterballen zijn de bom. Ze zijn lekker knapperig, gevuld met (hopelijk) lekkere ragout en ze staren je gewoon aan als ze op een bord liggen.

Lekker.

Maar waar is dit ronde heerlijke goedje het lekkerst?

Café Luxembourg

Spui 24

 

8704093563_23dd5764f7_k

Café Luxembourg kreeg zelfs een prijs voor hun kalfsbitterballen. De ballen, afkomstig van Holtkamp, zijn kwaliteitsballen. ‘Deze kwaliteitsbal is zeer subtiel en heeft een flinterdun krokant jasje door een fijne paneerlaag. Het interieur bestaat uit romige ragout, is rijk gevuld met kalfsvlees en heeft een goede balans tussen de overige ingrediënten. Luxembourg serveert deze respectvol zonder pretenties,’ aldus de bitterbaltesters.

Zes bitterballen kosten 6,50 euro.

Café de Tuin

Tweede Tuindwarsstraat 13

 

Café De Tuin, een echt Jordanees café midden in de Jordaan, heeft ook heerlijke ‘normale’ bitterballen. Ze zijn van Oma Bobs, en Oma Bobs weet wat ze doet.

Zes stuks kosten 5,50 en dat is echt de moeite waard voor deze smeuïge rundvleesdingen.

Deze bitterballen worden op meerdere plekken verkocht, maar je moet ze echt hier eten. Lekkere bitterballen én een gezellige Jordanese tent, waar ook nog eens de Partizanen vaak komen?

Ballenbar – Foodhallen

Bellamyplein

 

16222560553_b416cd0ab9_o

Als je een andere bitterbal wil dan de normale, moet je echt even naar de Ballenbar in de Foodhallen gaan. Heeeeerlijke ballen dit. De truffel is echt onze favoriet, maar ook de garnalen, de kalfs en rundvlees zijn heerlijk (ja, we geven het toe, we hebben ze allemaal geproefd).

En probeer ook zeker even de bouillabaise-bal, want die is ontwikkeld door Michelinsterren chef Peter Gast.