%
route

thema route

Amsterdam Oost Route: Omdat Oost ook veel moois te bieden heeft

Van het Oosterpark tot de Dapperbuurt

Amsterdam Oost: zo groot maar ook zo klein. Het stadsdeel is een dorp op zich en er is veel te doen. Van lekker rusten in het Oosterpark tot cocktails drinken of lekker eten bij een lunchroom of restaurant. Stap in die taxi en struin met deze route door Oost!

Olie Enzo

Czaar Peterstraat 128

 

424723_4756325025995_1116653806_n

Bron: Facebook

De route begint in de Czaar Peterstraat. Deze unieke straat is het decor geweest van de Nederlandse film ‘Ciske de Rat’ en stond vroeger bekend om zijn prostitutie. Gelukkig nu niet meer en is de straat geupgrade naar een plek die bekend staat om zijn winkeltjes en cafeetjes. Toch wel het leukste winkeltje van de straat is Olie Enzo. Olie & Zo is een echt lekkeredingenwinkeltje, waar zelfgemaakte olijfolies en azijn verkocht worden, vers brood op de planken ligt en unieke etenswaren als Himalaya zout en speciale kaas te vinden zijn. Ook worden er handgemaakte producten uit Vietnam verkocht, zoals mooie glazen en speciale bordjes.

Helena Primakoff

Lijndenstraat 28

 

4031987564_09aa5239f5_o

Bron: Flickr

Wat fijn dat de Czaar Peterstraat lekker veel te bieden heeft, want de route loopt gewoon naar de overkant van de straat. Daar is lunchroom Helena Primakoff te vinden. Zin in een goede koffie, zelfgemaakte taart of een lekker vers broodje? Dan zit je hier op de juiste plek. Met lekker weer is er een terrasje buiten.

Studio/K

Timorplein 62

 

3159445500_bcfd67d30a_o

Bron: Flickr

Vraag de taxichauffeur je naar de Dapperbuurt te brengen, want daar gaan we nu heen.

Studio/K is een bioscoop, een café, een restaurant en een club tegelijk. De veelzijdige locatie wordt helemaal gerund door studenten en trekt veel publiek. Zo zitten er veel moeders en huilende kinderen tijdens de Mama Café bijeenkomst, maar zijn alleen maar hippe jongeren te zien tijdens het festival /K+Peren. Studio/K kiest bij hun bioscoop voor een balans tussen de goede publieksfilm en de bekendere arthousefilm, waarbij je trouwens gewoon met een bordje eten op schoot mag zitten. Deze tent wil iets bijzonders doen en is daar verdomd goed in.

Wilde Zwijnen

Javaplein 23

 

4702228447_cc8ab1a457_o

Bron: Flickr

Al honger gekregen? We lopen van Studio/K door naar het Javaplein, naar restaurant Wilde Zwijnen. Culinair recensent Johannes van Dam heeft dit restaurant een heel goed cijfer gegeven, wat meestal duidt op een mooie plek. Restaurant Wilde Zwijnen aan het Javaplein is een van die mooie plekken. Met hun rustieke inrichting en open keuken nodigen ze de eter met plezier uit. Het restaurant serveert heerlijke vleesgerechten, maar heeft ook vis specialiteiten (zeeduivel!).

Bar Bukowski

Oosterpark 10

 

13254869155_d392359fbc_o

Bron: Flickr

En wat gebeurt er na het eten? Dan willen we een afzakkertje. Geen kopje koffie, nee, een cocktail. De route loopt door naar Bar Bukowski bij het Oosterpark. Op de vrijdag- en zaterdagavond verandert Bukowski namelijk in Henrys Bar, die bekend staat om zijn cocktails. Héérlijke cocktails, voor een mooie prijs. Denk aan 7,75 euro voor een ‘Hugo’, een cocktail met vlierbloesemsiroop, prosecco en munt.

TrouwAmsterdam

Wibautstraat 127

 

3493272789_79c18e4d25_o

Bron: Flickr

En om de avond af te sluiten, gaan we naar een club die al tijden bekend staat om zijn hippe feestjes: TrouwAmsterdam. Trouw richt zich vooral op het elektronische muzieklandschap en organiseert feesten met bekende namen als Boys Noize. De club onderscheidt zich door hun huisregels. Zo is er vanaf januari een ‘verbod’ op foto’s maken. Fotocamera’s en clubfotografie zijn verboden, om mensen bewuster te maken van wat er om hen heen gebeurt. Facebook is volgens de club iets voor op andere momenten.

Moe? Nee, want we gaan de hele nacht door!