%
filmpje
Zingend over het IJ met MS De Jordaan

filmpje

Zingend over het IJ met MS De Jordaan

Want een pikketanussie gaat er altijd in

Heel Amsterdam staat in het teken van SAIL. De kades rondom het IJ liggen vol met historische schepen en mensen uit het hele land komen naar de stad om al dit moois te aanschouwen. Amsterdam Inside is uitgenodigd om SAIL te beleven vanaf het water, op de feestboot MS De Jordaan.

DSC_0172

Vanaf het moment dat we wegvaren is het al gezellig druk. Op de boot wordt iedereen verwelkomd met een ‘Hassebassie’ (Amsterdams voor een opwarmertje), een mengsel van verschillende drankjes. De Jordanese meezingers staan al hard aan en SAIL zorgt ervoor dat het hele IJ vol vaart met bootjes. MS De Jordaan trekt het meeste bekijks door de prachtige truttige oud-Amsterdamse inrichting en de muziek.

DSC_0248 (1)

Midden op het dek staan drie Amsterdammers in ouderwetse kleding smartlappen en Amsterdamse feestnummers te zingen. Van Willy Alberti via Hazes naar Jan Smit, het hele assortiment komt voorbij. De drie zangers krijgen al snel iedereen mee, zelfs de langsvarende politie en de mensenmassa op de pont kunnen het niet laten om ‘Bij ons in de Jordaan’ over het water mee te schallen.

DSC_0124

Een rondvaart op MS De Jordaan is een groot feest. Alsof je een café in de jaren vijftig binnenloopt. Met kleedjes op tafel, ‘kleintjes bier’, haring, bitterballen (mocht je daar geen genoeg van krijgen, dan kun je hier kijken voor nog meer goede adressen) en ossenworst als borrelhapjes, een Hollands buffet en vooral heel erg veel gezelligheid.

DSC_0287

Ideaal voor een feest met bekenden, maar je kunt ook met een groep vrienden een avond gaan ‘muziek bingoën’ en kennis maken met de andere feestgangers op de boot. ‘Zo zo zo is de Jordaan!’

DSC_0226