%
route
Yannick Felters favoriete route door Amsterdam

persoonlijke route

Yannick Felters favoriete route door Amsterdam

De Amsterdamse held vertelt zijn verhaal en geeft tips

Kerstavond 2013. De 30-jarige Yannick Felter is onderweg naar familie in Driemond. Tijdens de rit ontdekt hij opeens iets raars, ziet hij daar nou een auto in het water? Hij besluit uit te stappen, samen met zijn vrouw. Er ligt inderdaad een auto in het water, met een schreeuwende vrouw erin. Yannick hoeft niet lang na te denken voordat hij de beslissing neemt om de vrouw te redden. Hij geeft zijn waardevolle spullen aan zijn vrouw en springt in het water, terwijl er tien, misschien twintig man om hem heen staan. Te filmen. Voordat de auto te ver is gezonken, redt hij de vrouw, die door een ongeluk met een andere auto in het water is beland. Yannick wordt ontvangen als een held.

Nadat het Parool hem over deze heldendaad heeft geïnterviewd, loopt het snel. Hij wordt herenigd met de vrouw, die zonder Yannick misschien nooit meer uit het water was gekomen. Ook ontvangt hij een zilveren medaille van wethouder Eric van der Burgh.

Yannick was een held, terwijl de rest stond te filmen.

We spraken Yannick over zijn leukste route door Amsterdam, want wie kan ons nou beter iets over de leukste plekjes in Amsterdam vertellen dan een echte Amsterdamse held?

Vondelpark

Vondelpark

 

9421808597_2deba69afe_o

Bron: Flickr

‘Ik werk in het Van Goghmuseum en ben heel vaak te vinden in het Vondelpark met vrienden of familie,’vertelt Felter. ‘Het is het groene hart van Amsterdam. Ik ga er voetballen, chillen of spelen met mijn zoontjes.’ Waarom dit park? ‘Het is midden in de stad, maar toch zo groen.’

Het Vondelpark is een stadspark in Amsterdam-Zuid.

Bijlmerparktheater

Anton de Komplein 240

 

9046138594_81ca132644_o

Bron: Flickr

Het Bijlmerparktheater in Amsterdam-Zuidoost is ook een van zijn favoriete plekken. ‘Ik zou er nog wel eens vaker willen komen. Het is heerlijk om nieuw talent te zien en te zien hoe ze zich ontplooiien.’Felter is opgegroeid in Zuidoost en de thema’s die in dit theater worden besproken, spreken hem persoonlijk aan. De mooiste voorstelling? ‘Cabaret, sowieso cabaret.’

Het Bijlmerparktheater op het Anton de Komplein is een van de regionale theaters in Amsterdam. Het theater biedt een podium aan nieuwe talenten op het gebied van muziek, cabaret, theater en meer.

Negen Straatjes

Berenstraat

 

3792010841_d15bbd0af7_o

Bron: Flickr

‘Nee, ik heb geen favoriete winkel in de Negen Straatjes. Ook geen favoriete lunchroom of café. De Negen Straatjes zélf zijn een van de mooiste plekken in Amsterdam.’ Felter kan het waarderen dat het daar niet zo druk is als in de Kalverstraat of Leidsestraat. ‘Ik vind het in de lente of zomer heerlijk om daar rond te lopen en naar etalages te kijken. Elk jaar zijn er weer nieuwe ondernemers om te ontdekken.’ Hij is ook helemaal gek van de Amsterdamse architectuur en die zie je, volgens hem, heel goed terug in deze straten.

De Negen Straatjes zijn negen verschillende winkelstraatjes in de Amsterdamse grachtengordel.

Rons Gastrobar

Sophialaan 55 hs

 

12514697775_aeffdec22f_o

Bron: Flickr

Rons Gastrobar, het restaurant van Michelinsterrenkok Ron Blaauw, is top, vindt de 30-jarige held. ‘Het eten is daar super voor de prijs die je betaalt. De service is ongedwongen en heel spontaan. Ik vind het restaurant heel prettig om naartoe te gaan.’ Zijn favoriete gerecht? ‘Tartaar van coquilles.’

Skylounge

Oosterdoksstraat 4

 

8378438104_f7660f00a0_o

Bron: Flickr

Zijn laatste favoriete plek is de Skylounge Bar in het DoubleTree Hilton hotel bij Amsterdam Centraal. In deze bar kijk je uit over heel Amsterdam, het is een dakterras. ‘Onder het genot van een drankje met vrienden kijk ik uit over de mooiste stad die er is. Hier kan ik heerlijke gesprekken voeren en lachen, gieren en brullen.’

Yannick Felter is 30 jaar oud en is opgegroeid in Amsterdam-Zuidoost. Hij is een echte sportfanaat, vroeger vooral basketbal en nu krachttraining en hardlopen. Hij heeft twee zoontjes: een van 2 jaar oud en een van 7 jaar oud. Hij is gelukkig getrouwd en woont met zijn gezin op IJburg. En om hem nog wat Amsterdamser te maken: hij is helemaal gek op Ajax. We willen deze levensgenieter bedanken voor zijn mooie tips!