%
route
WK Route: Op deze plekken juich je Oranje toe

thema route

WK Route: Op deze plekken juich je Oranje toe

Op naar het kampioenschap

Het WK voetbal komt eraan. Op 12 juni opent gastland Brazilië het WK met een wedstrijd tegen Kroatië. Maar daar zijn we natuurlijk eigenlijk helemaal niet in geïnteresseerd. Het gaat hier om Nederland. Om Oranje. Om onze helden. Nederland, en vooral Amsterdam, moedigt Oranje natuurlijk vol enthousiasme en vertrouwen aan. Waar dat kan? We laten het je zien!

De Blaffende Vis

Westerstraat 118

 

the barking fish   Flickr   Photo Sharing

Bron: Flickr

Bij De Blaffende Vis in de Westerstraat vind je veel gezelligheid. En dat terwijl je daar kan genieten van de meeste belangrijke voetbalwedstrijden. Tijdens het WK kun je Oranje hier dus zeker aanmoedigen! Dit café bevindt zich middenin de Jordaan dus je kunt daarna gerust nog even door.

Café Vrijdag

Amsteldijk 137HS

 

CAFEVRIJDAG_AUG13_11_LR

Aan de andere kant van Amsterdam, bij de Amstel, vind je café Vrijdag. Deze sfeervolle tent is nog niet zo lang open. Op een unieke plek waar bijna geen andere café’s te vinden zijn, kun je hier terecht voor sowieso elke wedstrijd die Nederland speelt. De wedstrijden worden zelfs uitgezonden op groot scherm. Mocht je nog andere wedstrijden willen zien, dan kun je die eventueel aanvragen. Eet van te voren trouwens hun lekkere burgertje!

Edel

Postjesweg 1

 

thumbnail (4)

Bij Edel worden ook alle Nederlandse wedstrijden uitgezonden op groot scherm. Zowel binnen als buiten kun je genieten van het voetbalspektakel. En als de zon schijnt heb je mazzel, want deze terrassen is een van de allerfijnste van Amsterdam! Bovendien maken ze er echt een feestje van, omdat ze ook voor een paar vrolijke dj’s zorgen.

Museumplein

Museumplein

 

Museumplein Amsterdam   Flickr   Photo Sharing

Bron: Flickr

Tot slot kan het Museumplein natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Het feest barst altijd helemaal los op het Museumplein. De voetbalwedstrijden zullen op het Museumplein worden uitgezonden en alleen al voor de sfeer komen daar duizenden mensen op af. Ook toen Oranje de WK-finale in 2010 verloor werd het team warm verwelkomd door duizenden fans. Houd dit dus goed in de gaten!

Wij kunnen niet wachten op het WK. De sfeer is dan ongekend goed in de stad. Veel plezier alvast! En hierbij nog even het speeloverzicht:

-Vrijdag 13 juni: Spanje – Nederland, 21.00 uur
-Woensdag 18 juni: Australië – Nederland, 18.00 uur
-Maandag 23 juni: Nederland – Chili, 18.00

Daarna is het afwachten hoe ver Nederland gaat komen…