%
filmpje
Winactie: Win een illustratie van je favoriete Amsterdamse plek, maar dan nóg leuker

filmpje

Winactie: Win een illustratie van je favoriete Amsterdamse plek, maar dan nóg leuker

Kunstenaar verandert het zelfs in jouw mooiste verbeelding

Iedereen heeft wel een favoriete plek. Of dat nou dat ene rustige park is, of die ene winkel in de straat waar je bent opgegroeid, of misschien wel je bed: deze plek is belangrijk voor je. Zo weet je waarschijnlijk nog wel waar jouw eerste zoen was, waar je de liefde van jouw leven hebt leren kennen en waar je de mooiste momenten hebt meegemaakt. Lipton Ice Tea organiseerde samen met AmsterdamInside.nl een leuke winactie, waarbij die favoriete plek vereeuwigd wordt.

Heb je toevallig de laatste tijd ook dat leuke filmpje op televisie langs zien komen, van The Brightside van Lipton Ice Tea? In het filmpje zie je dat bekende en onbekende Amsterdammers hun favoriete plek laten zien in Amsterdam. Van het Rembrandtpark tot de Leliegracht: alle plekken mogen genoemd worden. Daarnaast wordt nog gevraagd wat deze Amsterdammers aan die plek zouden willen veranderen om het helemaal perfect te maken. Een kunstenaar begint tijdens de beschrijving dit erbij te tekenen.

Maar waarom vertellen we je dit? Omdat in samenwerking met AmsterdamInside.nl er een mooie winactie is ontstaan: we mogen namelijk één illustratie weggeven. Jij vertelt ons wat jouw favoriete plek in Amsterdam is én wat je eraan zou veranderen om het helemaal perfect te maken. De winnaar krijgt een illustratie ván de plek, met jouw mooiste verbeelding dóór een kunstenaar erbij getekend. Klinkt goed toch?

Meedoen met de winactie? Vul hieronder jouw naam, e-mailadres, telefoonnummer en motivatie in. Laat ons weten wat je favoriete spot is en waarom je moet winnen. De actie loopt tot 3 augustus!

Je voor- en achternaam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Telefoon

Motivatie

Geen inspiratie? Hierbij een mooie route door Amsterdam, geïnspireerd door de Amsterdammers uit het filmpje.

Oudekerksplein

Oudekerksplein

 

lipton 4

Het Oudekerksplein ligt in het hart van de Wallen in het centrum en is de favoriete plek van Guillaume Schmidt. Het Oudekerksplein ligt tussen de Warmoesstraat en de Oudezijds Voorburgwal. Op het plein staat het oudste nog bestaande gebouw van Amsterdam: de Oude Kerk. Midden op het plein staat een bronzen beeld. Dit beeld staat er ter ere van de prostituees, die al eeuwen te vinden zijn rondom het plein.

Buurtboerderij Westerpark

Westerpark

 

lipton1

De buurtboerderij in het Westerpark is de favoriete plek van Dési Ducrot. Zoals in het filmpje al gezegd, trekt de Weggeefwinkel veel aandacht. De Weggeefwinkel biedt mensen de gelegenheid om hun niet meer gebruikte spullen weg te geven en mensen die op zoek zijn naar spullen kunnen hier spullen gratis ophalen. Bij de buurtboerderij kan je ook een les yoga volgen, of een schaap knuffelen.

Zuiderkerk

Zuiderkerkhof

 

lipton 2

De Zuiderkerk is tussen 1603 en 1611 gebouwd en is de eerste Amsterdamse gebouwde protestantse kerk. De kerk ligt nabij de Sint Antoniesbreestraat. In het filmpje wordt de kerk vooral geprezen om zijn hofje door presentatrice Tess Milne, de plek bíj de kerk. Er is een waterval te vinden en de plek is rustig voor een plek midden in het centrum.

Leliegracht

Leliegracht

 

lipton 3

De Leliegracht staat bekend om zijn prachtige bomen. Elke gracht in Amsterdam is mooi, en heeft zijn eigen verhaal, maar deze gracht ontstond in 1612 en heeft een speciale uitstraling. De Leliegracht ligt tussen de Herengracht en de Prinsengracht. Het is zeker een aanrader om een bootje te huren en hier lekker te komen dobberen, aldus grachtenmuzikant Reinier Sijpkens.

Rembrandtpark

Rembrandtpark

 

lipton 5

Het Rembrandtpark is een stadspark in Nieuw-West en ook de favoriete plek van Daryll Landbrug. Het park is niet zo populair als de bekende parken het Vondelpark en Westerpark. Daarom is het er relatief rustig. Er zijn grasvelden, vijvers, speelplaatsen en kinderboerderij ‘de Uylenburg’, de oudste kinderboerderij van Amsterdam.

SPONSORED