%
insider
Verborgen in het centrum: Spiegel

verborgen in het centrum

Verborgen in het centrum: Spiegel

De leukste en mooiste Amsterdamse cadeaus

De drukte van de stadsjungle even zat? Voor Verborgen in het centrum… selecteren we de beste plekken om op adem te komen. Deze editie stappen we voor het eerst binnen in de nieuwe winkel Spiegel, vol Hollands design.

Wat? Spiegel
Waar? Nieuwe Spiegelstraat 2a-hs

spiegel-front-view

Klopt het dat de zaak nog niet zo lang bestaat, vragen we aan de eigenaresse. Nou dat valt wel me hoor, zegt ze. Acht maanden al. Oh! Misschien niet gloednieuw dus voor Amsterdamse begrippen, maar wij kenden Spiegel nog niet. Dit is de perfecte winkel voor iedereen die op zoek is naar mooie hebbedingen en leuke cadeaus – of je nu uit de stad komt of daarbuiten.

IMG_9290

overview-toonbank-1

De winkel is perfect gelegen tussen het Rijksmuseum en de Herengracht bij de zogenoemde Gouden Bocht. Letterlijk álle producten die je er koop zijn ontworpen in Nederland en veel ervan is hier zelfs gemaakt.

IMG_9292IMG_9291

Spiegel is bij uitstek ook geschikt voor wie op zoek is naar een origineel baby- of kindercadeau. Al willen die gebreide teckelknuffels net zo goed zelf hebben.

IMG_9293IMG_9294

Overigens lijkt het nu alsof deze winkel barst van de zinloze spullen: dat is niet waar. Veel van wat je hier vindt is juist heel huishoudelijk – een designlievend huishouden dan. Van theedoeken van 17,50 met insecten tot een wijnkoeler van schapenwol à la Uggs (dat beter dan wat ook schijnt te koelen!) voor zo’n veertig euro.

IMG_9296IMG_9295

Niet alles is trouwens aan de design-dure kant, want voor vijftien euro koop je hier al een mooi kettinkje en ook zijn er bijzondere ansichtkaarten te krijgen. Kortom: een prima plek om eens even binnen te stappen en al dat leuks te bewonderen.

IMG_9299

IMG_9297