%
insider
Verborgen in het centrum:  Muzikanten onder het Rijks

verborgen in het centrum

Verborgen in het centrum: Muzikanten onder het Rijks

Gratis de mooiste voorstellingen

De drukte van de stadsjungle even zat? Voor Verborgen in het centrum… selecteren we de beste plekken om op adem te komen. Deze editie: de geld bij elkaar spelende muzikanten in de fietstunnel van het Rijksmuseum.

Wat? De tunnel van het Rijksmuseum
Waar? Museumstraat 1

IMG_6542

Onverwachte mooie momenten zijn de beste. Zoals een gratis concert in het voorbijgaan, bijvoorbeeld. In de fiets- en voetgangerstunnel onder het Rijksmuseum ben je vrijwel altijd verzekerend van zo’n momentje. Het komt niet vaak voor dat we erdoorheen gaan en er zitten géén mensen muziek te maken.

Het komt niet vaak voor dat je er doorheen fietst of loopt en er zitten géén mensen muziek te maken

Bijzondere instrumenten zie je er ook vaak, zoals op de foto: een uit de kluiten gewassen ehh gitaar? Wat eruit kwam was in ieder geval zo mooi dat we niet durfden te vragen wat het precies was. Soms moet je gewoon je mond houden en genieten.

IMG_6546

Overigens lijken de muzikanten zich niet aan de gangbare winkeltijden te houden als het gaat om hun optredens. Kijk, midden in de nacht ga je er niemand vinden, maar op een zwoele zomerse avond laat… Wie weet.

Gooi in ieder geval een muntje of wat in de openliggende instrumentenkoffer. Deze mensen maken dit plekje in Amsterdam, hoe mooi het al is met het welvende plafond, nog nèt even wat mooier.

IMG_4081