%
insider
Verborgen in het centrum: MiMi – Latteria Milanese

verborgen in het centrum

Verborgen in het centrum: MiMi – Latteria Milanese

Niet alleen cappuccino, maar ook de lekkerste pasta’s

De drukte van de stadsjungle even zat? Voor Verborgen in het centrum… selecteren we de beste plekken om op adem te komen. Deze editie nemen we een duik in het enige echte Italiaanse restaurant die Amsterdam rijk is, als we de eigenaar van MiMi mogen geloven.

Wat? MiMi – Latteria Milanese
Waar? Kerkstraat 148

MiMi-Latteria-Milanese-Amsterdam-3

De naam van deze tent is afgeleid van de latteria’s die Milaan in de jaren vijftig rijk was. Dat waren kleine kruidenaars die naast melk en melkproducten ook allerlei andere etenswaren producten, zoals je ook hier olijfolie en limoncello (what else?) kunt halen. Daarnaast kun je er traditiegetrouw ook kleine gerechten nuttigen.

IMG_9270

Terwijl we binnenlopen wanen we ons al direct in het zuiden: twee Italianen staan aan de bar een espresso weg te tikken. We bestellen een cappucino, maar het is hier zó Italiaans dat niemand Nederlands spreekt. Oké, een beetje dan: de eigenaar woont hier al vijftien jaar. Maar met het personeel babbelen we dus verder in het Engels.

IMG_9279

We zijn eigenlijk net te vroeg, maar voor de lunch verandert de bar in één groot eetwalhalla met de lekkerste en meest kleurrijke gerechten, horen we. Van gegrilde groentes tot bruschetta, quiches en stukken parmaham. Het aanbod is afhankelijk van het seizoen en wat op de boerenmarkt te krijgen is op dat moment.

IMG_9286

Aanrader zijn in ieder geval de pasta’s, vertelt een personeelslid. Misschien logisch voor een Italiaans restaurant, maar ze verduidelijkt nog eens dat de ene pasta de andere niet is. ‘Wij maken alles zelf en we blijven bovendien heel dichtbij de traditionele Italiaanse keuken. Hier in Amsterdam zie je nogal eens dat chefs wat meer richtig de smaak van Noord-Europa gaan en zich aanpassen, maar wij doen dat niet.’ Maar wát is dan het verschil? Ze lacht: ‘Tsja, dat kun je alleen maar proeven.’

IMG_9274

Zijn wij even op het verkeerde been gebracht door de naam. Wie had gedacht dat je beter kunt avondeten bij deze latteria dan slechts een koffietje halen? We komen snel nog eens terug. MiMi is trouwens elke dag open van acht uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds. Oh en de koffie? Die smaakte in ieder geval voortreffelijk. Molto gustosa!

IMG_9273

IMG_9271