%
insider
Verborgen in het centrum: ABC

verborgen in het centrum

Verborgen in het centrum: ABC

Boekenwalhalla waar het onverwacht (bijna altijd) rustig is

De drukte van de stadsjungle even zat? Voor Verborgen in het centrum… selecteren we de beste plekken om op adem te komen. Deze editie: The American Bookcenter.

Wat? The American Book Center
Waar? Spui 12

American Book Store

Wie het even heeft gehad met de mensenmassa op en rondom het Spui zal niet snel in de verleiding komen om de ABC-boekenwinkel in te duiken. Je zult wel gek zijn, nóg meer niet-Nederlands sprekende toeristen. Toch? Of niet?

Fout gedacht. Vergeleken bij het rumoer buiten is het binnenin The American Bookcenter opvallend rustig. En wie dan tóch een kaart van de stad nodig heeft, blijft beneden, waar alle mogelijke citytrip-benodigdheden liggen uitgestald. Dat betekent dat jij de twee verdiepingen daarboven praktisch voor jezelf hebt. Van populaire thrillers tot duistere scifi tot zelfhulpboeken met al te enthousiaste titels: ze verkopen het hier. Fijn ook dat de medewerkers het vaak drukker hebben met hun beeldscherm dan met jou, zodat je ongestoord kunt snuffelen (zonder de druk om per se iets te kopen).

American Book Store

Toegegeven, ze verkopen hier alleen Engelstalig werk. Kost het je al teveel moeite om een Nederlands boek te openen? Dan kun je hier zelfs nog terecht voor geinige kunst- en doeboeken en originele cadeaus. Zoals bijvoorbeeld een anime-poppetje van Rey uit Star Wars. We bedoelen maar.