%
spots
Tsaar-waardige oesters en de allerlekkerste sushi bij The Oyster Club

restaurant

Tsaar-waardige oesters en de allerlekkerste sushi bij The Oyster Club

Mediterrane allure in Amsterdam

Je kunt er je bootje aanmeren, naar het terras toe wandelen en een glaasje bubbels vooraf nemen. Je hangt achterover in de banken of zoekt een plekje op het verhoogde terras. Je laat de wind door je haar blazen, zonder dat je last hebt van Amsterdams verkeerslawaai. Je kijkt naar de in smetteloos wit gestoken obers en serveersters, sluit daarna je ogen en waant je op een terras aan de Cote d’Azur. The Oyster Club brengt de allure van Saint Tropez naar Amsterdam.

The Oyster Club

Olympisch Stadion

 

Oyster-Club-2

Om meteen maar in de sferen van de Franse kust te blijven, neem je de signature dish: een groot plateau vol met verschillende soorten oesters. De oesters zijn zowel voor de liefhebber als voor de beginnende oestereter fantastisch om te bestellen. Je kunt kiezen uit zeven verschillende soorten oesters, die allen een eigen smaak hebben en met verschillende toppings worden geserveerd. Door met een groep vrienden de verschillende soorten te combineren kun je de diversiteit ontdekken en erachter komen welke oesters je het lekkerst vindt.

Gratis oesters proeven

voor Amsterdam Insiders!

Ben jij een echte oesterliefhebber en wil je erachter komen wat jouw favoriete oester is? Of heb je nog nooit oesters gegeten maar wil je wel graag ontdekken waarom iedereen nou toch zou gek is op deze schelpdieren? Kom dan gratis proeven!

  1. Reserveer nu jouw diner bij The Oyster Club. Even bellen mag ook!
  2. Vermeld daarbij Amsterdam Inside.
  3. Krijg een proeverij van 3 gratis oesters per persoon bij het bestellen van minimaal twee gangen.
* Actie geldig in augustus en september 2015 *

Wij proefden drie verschillende soorten: de ‘Papillon’ uit het gebied Charentes Maritimes, in het zuidwesten van Frankrijk. Deze is klein maar heel erg fijn. De tweede, de Tsarkaya, uit Bretagne, was vroeger de favoriet van de Russische tsaren, waaraan hij zijn naam heeft te danken. De laatste, en grootste, was de Gillardeau, die in hetzelfde gebied wordt gekweekt als de Papillon. Deze Gillardeau is een vette en een volle oester met een subtiele komkommersmaak.

Door met een groep vrienden de verschillende soorten te combineren kun je de diversiteit ontdekken en erachter komen welke oesters je het lekkerst vindt.

Voor degenen onder ons die geen genoegen nemen met alleen maar rauwe oesters, hebben ze bij The Oyster Club ook recepten van warmbereide oesters op het menu staan. De krokant gebakken Creuses met spinazie en Hollandaisesaus zijn een aanrader, vooral in combinatie met de Wirra Wirra Chardonnay.

Maar het genot van de avond is dan nog niet ten einde. Integendeel: het plateau sushi dat we daarna hebben besteld overtrof al onze verwachtingen, die stiekem toch wel wat hooggespannen waren. Gedurfde combinaties als pekingeend met oestersaus, gerold in gember in plaats van nori, of warme zalm met sesamzaadjes, tempura en knapperige groente met huisgemaakte(!) wasabi. Dit is in alle eerlijkheid de lekkerste sushi die we ooit hebben gegeten.

Oyster-Club-1

Ga naar The Oyster Club als je een avond heerlijk wilt genieten van Mediterrane sferen, zeker op een mooie zomeravond in de ondergaande zon op het terras. Wij hebben het bij het vis gehouden, maar de kaart biedt ook veel lekkers voor vleesliefhebbers. Als je maar belooft dat je ook een oester proeft!