%
route
Strand Route: Relaxen in het zand

thema route

Strand Route: Relaxen in het zand

Omdat een beetje vakantiegevoel in Amsterdam ook fijn is

In zo’n drukke stad als Amsterdam kan je soms vergeten dat je ook moet rusten. Chillen, relaxen: het schiet er soms bij in. Maar niet iedereen heeft geld om een vakantie naar Thailand te boeken, dus moet je de rust in de drukte vinden. Gelukkig heeft Amsterdam dit ook te bieden, met haar stadsstranden. En om deze te kunnen vinden, maakten wij een mooie zandroute.

Strand West

Stavangerweg 900

 

SAM_0271

Strand West is te vinden in de Houthavens van stadsdeel Westerpark. Het is een zandstrand van 20.000 vierkante meter en biedt op dit enorme terrein voor iedereen iets leuks. Lekker liggen in een hangmat of zitzak, cocktails drinken, beachvolleybal spelen of naar een festival: Strand West regelt het allemaal.

Om nog een groter vakantiegevoel te krijgen pak je gewoon de pont. Eerst naar NDSM-werf en daar overstappen op de tweede pont naar de Houthavens. Wind in je haar, zand tussen je tenen: gewoon alles wat je nodig hebt voor een dagje vakantie.

Strandzuid

Europaplein 22

 

7984641880_4cff6ffda1_o

Bron: Flickr

Strandzuid is gelegen tussen de RAI en het Beatrixpark in Amsterdam-Zuid. Terwijl het strand midden in de stad ligt, geeft een bezoekje toch het idee dat je ergens in een rustig kuuroord bent. Geen auto’s te horen, geen sirenes: gewoon pratende mensen die aan het genieten zijn. Ga loungen op de loungebanken of eet iets lekkers op een van de terrassen. Strandzuid heeft meerdere stranden die allemaal een eigen functie hebben. Zo is er de Party Beach, dat spreekt natuurlijk voor zich, en Palm Beach met een overdekt terras, het Hoofdpaviljoen met een groot terras en het overdekte Beachhouse.

Wanneer het strandseizoen voorbij is in september, verandert Strandzuid in het winterse Zuidpool. Het strand wordt dan een winterlocatie voor diverse evenementen.

Pllek

TT Neveritaweg 59

 

8193013407_70580bc8da_o

Bron: Flickr

Op de NDSM-werf vind je Pllek, het stadsstrandje van Amsterdam Noord. Met hun rustieke en industriële uitstraling is Pllek een echte must om te bezoeken. De beachclub is opgebouwd uit oude zeecontainers en gerecycled materiaal en trekt een divers publiek: van gezinnen met kinderen tot echte creatievelingen. Kijk trouwens ook even omhoog terwijl je een zandkasteel maakt, want Pllek biedt een heel mooi uitzicht op het IJ en de Amsterdamse skyline.

Vergeet je slippers niet!