%
route
Shop Route: Vintage parels

thema route

Shop Route: Vintage parels

Tijd voor een nieuwe garderobe

Is het tijd voor een nieuwe garderobe? Wij showen je graag de fijnste winkels en boetiekjes die onze eigen hoofdstad te bieden heeft. Iedereen weet dat je hier in Amsterdam sowieso goed kunt slagen, maar hierbij geven we je toch een alternatieve kij op een dagje winkelen. Shoppen bij vintage winkels geeft een geheel nieuwe beleving. Dus ben je klaar voor een nieuwe ervaring én een nieuwe kledingkast? Here you go!

Things I Like Things I Love

Jan Evertsenstraat 106

things-i-like-things-i-love

Bij deze winkel in de Baarsjes worden zorgvuldig uitgekozen vintage, tweedehands kleding en nieuwe items met elkaar verweven. Ook komen accessoires, interieur en fotografie hier samen. Wanneer je daar binnenstapt waan je je letterlijk in een oase van unieke spullen. Daarbij doet Things I Like Things I Love ook een beetje denken aan een gezellige woonkamer. Op je gemak loop je rond en pas je lange rokken, stoere truien of warme sjaals. Pluspuntje is ook nog eens dat ze vaak op festivals staan om hun kleding te verkopen.

Klein Berlijn

Admiraal de Ruijterweg 9

klein berlijn

Deze concept store is ontstaan als ode aan de Berlijnse ‘way of life’. In dit aandoenlijke winkeltje is werkelijk alles te koop: van de kunst aan de muur, de kleding in de rekken tot de handgemaakte sieraden. De collectie is uiterst zorgvuldig door de eigenaresse samengesteld. De voorwaarde voor selectie is hierbij altijd voor haar: ‘Wil ik dit zelf in mijn kast hebben?’ Dit maakt het aanbod niet alleen uniek, maar ook persoonlijk. Een pitoresk winkeltje met Berlijnse allure in Amsterdam West.

Jutka & Riska

Bilderdijkstraat 194

jutkaenriska

Als je deze winkel binnenstapt moet je je ogen wel de kost geven. Je wordt overvallen door de hoeveelheid spullen, hierdoor ga je juist meteen op ontdekkingstocht. Deze twee zussen bieden een collectie van oude en nieuwe items. Ook al heb je eigenlijk geen nieuwe kleding nodig, stap hier dan toch eens binnen. Je slaagt hier namelijk ook voor een klein cadeautje. Ben je ook helemaal om? Dan kun je deze ook nog bezoeken in Antwerpen.

Bij Ons Vintage

Nieuwezijds Voorburgwal 150

bij ons vintage

De naam zegt het al: hier vind je alleen een onwijs groot arsenaal aan vintage spullen en geen nieuwe items. Denk aan tassen, schoenen, kettinkjes en hoeden. Ook kun je hier terecht voor de mooiste tweedehands meubels. Dus wanneer je eigenlijk op zoek bent naar een vette hoed, kun je toch onverwachts thuiskomen met een mooie lamp. Een ander leuk weetje, dat het noemen waard is, is dat ze hier ook een uitleenservice hebben. Heb je bijvoorbeeld aparte kleding nodig voor een fotoshoot? Loop hier dan eens binnen en kijk wat er te lenen valt. We hopen dat dit een heuse shop till you drop ervaring voor je was. En nu bepakt en bezakt naar huis!