%
route
Pannenkoeken: Zoet en hartig, waar zijn ze het beste?

thema route

Pannenkoeken: Zoet en hartig, waar zijn ze het beste?

Met stroop, of slagroom, of spek, of fruit, of…

Pannenkoeken zijn heerlijk. Vroeger als je thuis kwam van zwemles, volleybaltraining, voetbaltraining, ballet of iets anders met beweging want dat moest als kind, en je rook buiten al de geur van pannenkoeken; dan was je dolblij. Of je er nou stroop op smeerde, appel of banaan bij at, spek meebakte of suiker erover heen strooide, het was altijd lekker.

En na een stuk of vier was je supermisselijk en moest je moeder je naar bed brengen.

MAAR HET WAS HET WAARD.

Laten we deze avonden eens opnieuw gaan creëren in Amsterdam, bij de beste restaurants.

Pancakes Amsterdam

Berenstraat 38

 

2889944084_def56230b1_o

Pannenkoeken zoals je ze nog nooit gegeten hebt, krijg je bij Pancakes Amsterdam. Dit restaurant heeft een enorm assortiment en of je nou hier wil ontbijten, lunchen of dineren: Pancakes heeft een pannenkoek voor elk dagdeel.

Denk aan een hartige pannenkoek met geitenkaas, spinazie, knoflookolie en pitjes of camembert, witlof, ham en frambozensaus. Of een zoete pannenkoek met aardbei, yoghurt en citroenhoning of met appel-kruimel en vanille-ijs.

Klinkt allemaal erg lekker toch?

The Pancake Bakery

Prinsengracht 191

 

4836043568_dd93d3184c_b

Pannenkoeken eten in een erg mooi pand? Dat kan bij The Pancake Bakery, in de Jordaan. Het restaurant bevindt zich in een 17e eeuwse VOC pakhuis en is erg sfeervol.

The Pancake Bakery staat vooral bekend om hun internationale pannenkoeken, waarbij de Italiaanse (caprese met champignons, ui, gesmolten mozzarella, zongedroogde tomaatjes, pesto en verse basilicum) toch wel de lekkerste is.

Ook de Hongaarse pannenkoek met chorizo, salami, paprika, tomaat, ui en kaas is heerlijk en als je van zoet houdt moet je de Belgische (walnootijs, mokkasaus, Amaretto, amandelschaafsel en slagroom) proberen.

Pannenkoekenhuis Upstairs

Grimburgwal 2

 

8703414515_a99ad78894_h

Pannenkoekenhuis Upstairs is echt een schattig, knus pannenkoekenhuisje. Je moet hier zeker reserveren! Met vier/vijf tafeltjes is dit het kleinste pannenkoekenhuisje van Europa.

Upstairs verrast je. Nadat je een steile trap omhoog bent gelopen, ruik je meteen de geur van heerlijke pannenkoeken.

Bestel een Bali-pannenkoek met banaan, Pisang Ambon, kokos en crème of een pannenkoek Miranda met peer, advocaat, chocladesaus en crème.

Of een hartige pannenkoek met spek, kaas en diverse verse vruchten (de Slavische pannenkoek).

Hier kan je ook echt met een gerust hart een ‘normale’ pannenkoek bestellen, want ze zijn allemaal erg lekker!