%
insider
Insider: Op pad met taxichauffeur<br> Jeff Alamgir

insider

Insider: Op pad met taxichauffeur
Jeff Alamgir

Vier smakelijke tips voor ‘de vlugge snack’

Wie kan ons beter de inside plekjes van Amsterdam laten zien dan een taxichauffeur? Precies! Daarom gingen we op pad met de 31-jarige Jeff Alamgir. Deze student commerciële economie verdient wat bij als TCA-taxichauffeur. Door zijn tien jaar ervaring in het vak kent hij de stad op zijn duimpje. Wij namen plaats op de achterbank, vroegen hem om zijn persoonlijke tips van de stad en raakte niet uitgepraat met de vrolijke en nuchtere Jeff.

TCA1-18

Geheel in stijl gaf de Amsterdammer ons smakelijke tips voor de beste snacks die de stad te bieden heeft. Goed eten zonder poespas. Wij lieten ons meenemen op dit culinaire ritje en proefden met hem mee!

Frankie’s Corner

Jan Pieter Heijestraat 95

 

TCA1-5

Sinds een jaar geldt er een nieuwe regel: je mag je taxi niet meer onbeheerd achterlaten. Daardoor zijn de chauffeurs volgens Jeff nu best wel beperkt in het vinden van een fijn plekje om even lekker rustig te ontbijten of te lunchen. Frankie’s Corner zit in zijn parkeergebied en hier mag Jeff zijn taxi dus gewoon even parkeren. Op die manier kwam hij hier een keer terecht.

Ik zag ze een eitje bakken en dacht dat wil ook! Het deed me meteen aan thuis denken, want mama bakte ook altijd eitjes voor me.

Hij eet zijn broodje gebakken ei met kaas alleen bij dit simpele, maar knusse eettentje. Ze serveren verse witte puntjes met ei. Simpel en authentiek. Jeff bestelt er het liefste een met kaas. Jeff zegt: ‘Het is hier zo lekker, dat ik nergens anders meer een dergelijk broodje durf te bestellen.’

Troefmarkt

H.J.E. Wenckebackweg 3000

 

TCA1-8

Deze supermarkt mocht van Jeff niet op de rit ontbreken. Wat kan er nou bijzonder zijn aan een supermarkt? Ja, dat was ook onze eerste gedachte. Maar op goed vertrouwen reden we met Jeff mee en wachtten we af. We kwamen aan bij de Troefmarkt. Een plek die zich niet in het centrum van Amsterdam bevindt. In de buurt van de Hogeschool van Amsterdam en het Amstelstation staat dit gebouw dat niet bepaald een architectonisch hoogstandje is. ‘Wacht maar tot je binnen bent, want bij mij roept het altijd een gevoel van vroeger op’, aldus Jeff. En inderdaad: het is geen standaard supermarkt. Het doet een beetje denken aan een mix tussen de melkboer die vroeger bij je oma langsreed en een buurtwinkeltje. De voornaamste reden dat hij ons hier naartoe bracht, was voor het drankje ‘Supermalt’.

Dit is zo lekker en je krijgt er onwijs veel energie van

En ja natuurlijk: wij moesten het ook proberen. Het is een alcoholvrij moutdrankje (gelukkig maar bij een taxichauffeur). Het bruine goedje lijkt op een soort mengsel van cola en malt bier. Supermalt is maar op weinig plekken in Amsterdam te koop. Dus ga een keer naar de Troefmarkt voor dit speciale drankje en een stukje nostalgie. Bovendien voelt deze winkel ook een beetje als thuiskomen. De geur van verse appelflappen komt je tegemoet, terwijl de winkeliers heerlijk in hun alledaagse kleding aan het werk zijn.

Tjin’s (Toko)

Eerste van der Helststraat 64

 

TCA1-14

‘Deze plek ken ik via vrienden en buurtbewoners.’ Jeff zegt dat hij veel multiculturele vrienden heeft en op die manier ook plekken zoals Tjin’s leert kennen. Deze Surinaamse toko heeft van alles: van lunchboxjes en broodjes bapao tot bara’s. Deze typisch Surinaamse snack is gemaakt van deeg en specerijen en wordt gegeten met een pittige saus. Jeff zegt: ‘Deze zijn écht lekker en moet je even proeven, ook al heb je al heel wat gegeten.’ Ook omdat de prijzen laag zijn komt hij hier graag.

Khorat

Tweede Constantijn Huygensstraat 64

 

TCA1-17

De Thai ‘Khorat’ is een plek waar Jeff ook zeker graag stopt. Wederom op aanraden van zijn vrienden kwam hij hier terecht. ‘Dit is ook echt een perfecte plek om even te stoppen voor een snack. Je koopt hier gewoon vier loempia’s voor maar vijf euro!’ Een rasechte Amsterdammer runt deze zaak. Toch kun je hier Thais eten alsof je je in Thailand waant. De eigenaar trouwde met een Thaise dame en samen zorgen ze er al jaren voor dat alles op rolletjes loopt. Hier ga je niet alleen naartoe voor een vlugge snack. Ook voor een uitgebreid diner kun je hier terecht in het restaurantgedeelte. Dus of je nou haast hebt of niet, stop hier een keer als je toch in het centrum bent.

Wij bedankten Jeff met een volle buik voor zijn nuchtere, eerlijke en uiteenlopende tips. Wij hopen dat jij na het lezen van ‘de vlugge snack’ tips van Jeff in ieder geval nog niet voldaan bent en snel op ontdekking gaat.