%
spots
Oost vs. West: Wie heeft de beste hotelbar met uitzicht?

oost vs. west

Oost vs. West: Wie heeft de beste hotelbar met uitzicht?

Canvas op de 7e of toch Floor 17?

In Oost vs. West zetten we twee stukkies Amsterdam recht tegenover elkaar. Van de beste tramlijn tot aardigste stadswacht: tijd om voor eens en voor altijd uit te maken welk deel van stad wint. Deze editie: de beste hotelbar met uitzicht.

Volkshotel: Canvas op de 7e vs. Ramada Apollo: Floor 17

Oké. Best belangrijk: hoe zit het met het uitzicht?

Oost: We zitten op de zevende verdieping: prima dus. We spotten de ‘trap’-flats aan de Jan van Galenstraat en nog veel verder westelijk zelfs de windmolens achter Sloterdijk. Leuk is ook dat alle wanden van Canvas uit ruiten bestaan. Waar je ook zit, je kunt goed van je af kijken.

West: Niet minder dan zeventien verdiepingen omhoog gaan we en dan nog eens met de trap. Het uitzicht waar je dan op getrakteerd wordt is werkelijk fenomenaal. Je zou er zo entree voor betalen. Grappig is ook dat het Ramada Apollo-hotel vlak naast de A10 in West is gesitueerd, waardoor je in één oogopslag de volledige stad kan overzien. In de zomermaanden is dit dakterras iedere dag open. Daarbuiten is het afhankelijk van wat het weer doet.

Ramada Apollo: Floor 17

 

Bij een hotelbar hoort een cocktail. Zijn die er?

Oost: Jazeker en op dinsdagavond is het zelfs cocktail night. Voor een luttele zes-en-halve euro nip je al aan een Dirty Mexican of een Melon Mint. Rond een uur of acht komt op de dinsdagen bovendien de extravagante dj Marcel Barclay aanzetten met zijn fiets, met daarop zijn platencollectie en een speler bevestigd. En laten we vooral zijn roze neonflamingo niet vergeten.

West: Natuurlijk. Het is er een tikkeltje chic en dat maakt het de perfecte plek voor een avond cocktail-nippen. De kaart is divers en de barmannen ogen begaafd genoeg om je te laten verrassen. Al blijven onze ogen hangen op de Black Pearl, met donkere rum, honing, salie en gember.

Ramada Apollo: Floor 17

Nog andere geinige dingen?

Oost: Een etage hoger, helemaal bovenop het gebouw, bevinden zich hot tubs. Eigenlijk bedoeld voor de mensen die slapen in het Volkshotel, maar soms opengesteld voor buitenstaanders – en anders sneak je zo naar binnen. Oh en in het toilet (minstens even eclestisch gestyled als dj Marcel) verkopen ze lollige hebbedingen als porno-koelkastmagneetjes en linnen tassen met boodschappenlijstjesopdruk.

West: Iedere vrijdag en zaterdag is er een dj of zelfs live muziek. In de zomer worden er op het dakterras films vertoond: van nieuwe tot klassiekers. Vlij jezelf op één van de sunloungers of zitzakken en geniet. Is het frisjes? Er zijn ook dekentjes voorhanden.

Volkshotel: Canvas op de 7e

Conclusie

We vinden het te gek dat in Canvas je borrel ’s weekends moeiteloos kan overgaan in een steengoeie clubavond, maar toch kiezen we voor het fantastische uitzicht van Floor 17. Met als belangrijke kanttekening dat de hot tubs wel een zeer geduchte concurrent vormen voor de openluchtbioscoop.

Komende winter keren we sowieso terug naar Floor 17, want dan schijn je er onder het genot van een glühwein zelfs te kunnen schaatsen.

West wint.

Wat vind jij?