%
spots
Met de voetjes in het zand bij Playground CS

overige

Met de voetjes in het zand bij Playground CS

Speelparadijs voor het station

Dat Amsterdam een creatieve broedplaats is, wisten we al. De wildste plannen worden hier bedacht en uitgevoerd. Maar zo onconventioneel als het team van Tosti Creative zijn we ze nog niet tegengekomen. Discoboodschappen in de Dirk, het tomatengevecht op de Dam, deze mensen zien overal kansen.

Playground CS

Prins Hendrikkade

 

Door de gemeente Amsterdam zijn ze drie weken geleden benaderd om voor deze zomer op een gekke plek een speelplaats voor jong en oud te maken. De inspiratie kwam snel; ‘We verplaatsen het zand van het Beachvolleytoernooi op de Dam naar een ongebruikte brug voor het Centraal Station en maken daar ons eigen Amsterdam aan Zee!’ Haast was geboden, de vakantie zat er bijna aan te komen. ‘Het is een gekkenhuis geweest afgelopen weken, maar de gemeente heeft fantastisch geholpen met het voor elkaar krijgen van dit project’ vertelt een stralende Max, projectleider van Playground CS.

Playground-CS2

Een stadsstrand is altijd fijn. Zonder dat je een ellenlange file naar Zandvoort hoeft te trotseren of je in een overvolle bus moet proppen tussen alle andere mensen die hetzelfde idee hadden, heb je toch het vakantiegevoel door het zand tussen je tenen. Tel daar een lekker lounge muziekje op de achtergrond bij op en wat verfrissende drankjes en niemand hoeft de stad meer uit om een zomerdag goed te vieren.

‘Hier moet iedereen het kind in zichzelf weer voelen, lekker speels en onbevangen zijn’

Maar verwacht geen doorgebruinde types, gin-tonic nippende studenten of gehaaste forensen, Playground CS is er voor de jongste groep Amsterdammers. De hele grote vakantie mogen kinderen uit de hele stad komen voor een beetje yoga, om mee te doen aan één van de vele activiteiten of gewoon lekker met hun vriendjes uit de buurt spelen.

Playground-CS3

Uiteraard zijn volwassenen ook meer dan welkom. ‘Hier moet iedereen het kind in zichzelf weer voelen, lekker speels en onbevangen zijn’ aldus Joost Aalders, Tosti Creative. Zitzakken, foodtrucks en natuurlijk het schitterende uitzicht op het station zorgen ervoor dat dit een heerlijke plek is om naar toe te gaan. Een speelparadijs voor alle Amsterdammers.