%
route
Markt Route: Struin lekker rond

thema route

Markt Route: Struin lekker rond

En haal van alles in huis

Het is dat mensen vaak de tijd niet kunnen vinden om naar de markt te gaan. Zonde eigenlijk. De markt is zo heerlijk authentiek en eigenlijk kun je er alles wel vinden. Hier bij Amsterdam Inside zijn we in ieder geval fan van de markt. Wij nemen je daarom mee naar de verschillende markten die Amsterdam te bieden heeft!

Albert Cuypmarkt

Albert Cuypstraat

 

Albert Cuypmarkt   Flickr   Photo Sharing

Bron: Flickr

Laten we beginnen bij de misschien wel de meest bekende markt van Amsterdam: de Albert Cuypmarkt. Deze dagmarkt is niet alleen bekend onder de Amsterdammers, maar ook onder de toeristen. De Albert Cuypmarkt is een echte toeristen trekpleister. Deze brede en lange markt biedt werkelijk van alles aan. Van groenten, fruit en kaas tot schoenen en kleding. Ga eens een keer kijken, maar dan moet je wel een beetje tegen de drukte kunnen!

Dappermarkt

Dapperstraat

 

Dappermarkt Amsterdam   Flickr   Photo Sharing

Bron: Flickr

In Amsterdam-Oost vind je de Dappermarkt. Zoals de naam wellicht doet vermoeden vindt deze plaats in de Dapperstraat. Deze gezellige en drukbezochte markt biedt plaats aan ruim 250 kramen. Elke dag is weer een verrassing hier, omdat de samenstelling van het aanbod ook elke dag wisselt. Een leuke bijkomstigheid is dat de Dapperstraat door National Geographic Traveler (hun reismagazine) is genomineerd voor in de top tien winkelstraten van de wereld. Met plaatsje 8 mogen ze best trots zijn!

Oudemanhuispoort

Oudemanhuispoort

 

Amsterdam  Oudemanhuispoort   Flickr   Photo Sharing

Bron: Flickr

Er zijn ook markten die niet draaien om etenswaren. Een perfect voorbeeld daarvan is de boekenmarkt bij de Oudemanhuispoort. Een echte boekenliefhebber kan zich hier helemaal uitleven! Hier kun je elke dag, behalve op zondag, terecht van 09.00 uur tot 17.00 uur. Boeken, studieboeken, bladmuziek en nog veel meer. En het heeft ook wel iets weg van een ouder tijdperk. Niet alleen door de locatie, maar ook doordat de tijden onder voorbehoud zijn. Er is namelijk niet altijd iemand aanwezig. Een gok om te gaan, maar geloof ons: wel een leuke gok!

Dit is slechts een hele kleine greep uit het marktaanbod dat Amsterdam te bieden heeft. We hopen je met deze drie markten in ieder geval overtuigd te hebben van hoe leuk het is!

Ook in de Insider route van Monique vind je nog een leuke markt!