%
route
Kunstzinnige Route: Geef je ogen de kost

thema route

Kunstzinnige Route: Geef je ogen de kost

En laat je inspireren

Voor deze route hoef je heus niet meteen een echte kunstliefhebber te zijn. Je kunt kunst namelijk ook een kans geven en wie weet hoe je er dan daarna tegenover staat. Spijt kun je immers alleen maar hebben van de dingen die je niet gedaan hebt… Dus: What are you waiting for?

Walls

Prinsengracht 737

 

walls

Galerie Walls zit middenin het centrum van Amsterdam. Ze bestaan al sinds 2002 en toen hadden ze nog een ‘muurhuur’-systeem waarbij kunstenaars hun werk konden showen aan de mensen die de galerie bezochten. Sinds twee jaar werken ze met een vast portfolio aan kunstenaars. De galerie was vroeger een oude garage en dat is terug te zien in de diepe ruimte. Naast de kunst die aan de muren pronkt, is er achterin een concept store. Daar vind je design, mode en illustraties van het aanstormend talent in Nederland. Mocht je het jammer vinden om deze plek nu alweer te moeten verlaten, denk er dan aan om de ruimte een keertje te huren. Dat is mogelijk voor allerlei verschillende evenementen.

De Glaswerkplaats

Berenstraat 41

 

DSC_7567

De Glaswerkplaats in de negen straatjes is een galerie van andere aard. Niet alleen vind je hier schilderwerken van gekwalificeerde kunstenaars, maar ook (zoals de naam al doet vermoeden) veel glaswerk. Deze galerie is tevens een winkel en een atelier. Men werkt hier aan kleurrijke glas-in-lood ramen en er staan vele mooie glazen schalen in de kasten te schitteren. Naast die schalen kun je ook de zelf ontworpen sieraden en andere objecten van eigenaar Ton Verdegaal kopen. De Glaswerkplaats is een echte aanrader als je toe bent aan energiek bezoekje!

De Brakke Grond

Nes 45

 

de brakke grond

Hier bij cultuurhuis De Brakke Grond zul je je ogen uitkijken. Je stuit hier niet alleen op kunst, maar ook op toneel, film, dans, muziek en nog veel meer andere creatieve uitspattingen. Daarnaast vinden er ook verschillende tentoonstellingen plaats. En krijg je tussen al dat moois ook nog eens trek, dan kun je in het café-restaurant genieten van verschillende gerechten. O, mocht je je trouwens afvragen waar deze enigszins vage naam vandaan komt, je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken dat er alleen maar brakke mensen werken. De naam stamt af van de drassige grond die zich oorspronkelijk, lang lang geleden, op die plek bevond. Vandaag de dag biedt het een stevig fundament voor een cultureel bezoek.

Hermitage Amsterdam

Amstel 51

 

Amsterdam_Hermitage_002

Hermitage Amsterdam begon in 2004 als klein museum, maar inmiddels beslaat het museum het complete gebouw aan de Amstelhof. Het werd in 1681 gebouwd als verpleeghuis en de laatste bewoners vertrokken dan ook pas in 2007. Het klassieke en imposante gebouw is al indrukwekkend op zich, maar door de steeds wisselende kunsttentoonstellingen is het een nog interessantere plek. Bovendien is Hermitage veel meer dan een museum alleen, want er is bijvoorbeeld ook een studiecentrum waar de bezoekers nog extra informatie kunnen vinden over de tentoonstellingen en de geschiedenis van de stukken. Heb je je ogen goed de kost gegeven? Geen probleem als dat niet zo is, want bij alle vier de plekken blijven ze steeds verrassen, dus je kan altijd nog een keer terugkomen!