%
route
Koffie Route: De allerlekkerste bakkies op een rij

thema route

Koffie Route: De allerlekkerste bakkies op een rij

Wij filteren de koffie voor je

We zijn misschien niet zo gepassioneerd als de Italianen, maar voor de meeste van ons is een kopje koffie toch heilig. Voor echte koffieliefhebbers is er niks lekkerder dan de dag te beginnen met een goed bakkie. Niet alleen voor de smaak en het moment, maar ook voor het opstarten van de lichamelijke motor. Of je nou één, twee of ontelbaar veel kopjes koffie drinkt op een dag, wij hebben de beste koffiespots er voor je uit gefilterd.

Tazzina

Brouwersgracht 139

 

Tazzina   Flickr   Photo Sharing

Bron: Flickr

Tazzina is een espressobar middenin het centrum. Buiten de lekkere espresso’s die ze hier serveren, hebben ze iets dat stiekem nog veel briljanter is. Bij Tazzina hebben ze iets uitgevonden voor het koffie drinken op de fiets. Er zijn nou eenmaal mensen die op weg naar hun werk ergens stoppen voor een koffie en die ook op handige wijze mee willen nemen. De cup to go biedt die uitkomst. Voor €2.95 haal je deze uitvinding die je makkelijk aan je stuur hangt. Zo is ook een heerlijke koffie op de fiets geen probleem meer!

Coffee Gallery Caffetteria Italiana

Jodenbreestraat 94

 

coffeegallery

Waar kun je betere espresso drinken dan op een plek die letterlijk gerund wordt door een Italiaan? En daarom moet je naar de Coffee Gallery Caffetteria Italiana. De krachtige espresso die ze hier al dertien jaar serveren verkopen ze ook nog eens voor een echte Italiaanse prijs. Voor €1 heb je hier een overheerlijke espresso. Wie slaat dat nou af?

Two For Joy

Frederiksplein 29

 

Two for Joy  Amsterdam   Flickr   Photo Sharing

Bron: Flickr

Bij Two For Joy, die overigens twee vestigingen heeft, heb je een verscheidenheid aan keuze. Een koffiekaart waar je u tegen zegt. Zelfs de klassieke filterkoffie staat hier op de kaart. Daarbij heb je dan weer de keuze uit bonen afkomstig uit verschillende koffielanden. Guatamala, Brazilië, Ethiopië en nog een paar andere. De juiste koffie voor iedere persoon zit er op deze manier sowieso tussen. Bovendien verkopen ze de bonen ook in de winkel én via de webshop, dus kun je thuis een dergelijk bakkie proberen te evenaren.

Lot Sixty One

Kinkerstraat 112

 

Lot Sixty One   Flickr   Photo Sharing

Bron: Flickr

Een koffietentje te midden van het drukke verkeer. De trams razen aan je voorbij, maar bij Lot Sixty One pak je even je rust. Je kunt er heerlijk plaatsnemen aan het raam terwijl je geniet van de koffie die een van de barista’s voor je heeft bereid. Alleen al het kijken naar hoe je koffie uiterst zorgvuldig wordt bereid biedt je rust. Bovendien heeft de eigenaar, afkomstig uit New York, jarenlang in de koffiebranche gewerkt en kan hij je werkelijk alles vertellen over koffie.

Coffee Bru

Beukenplein 14-H

 

Amsterdam 596   Flickr   Photo Sharing

Bron: Flickr

Een koffietentje in oost waar een gezellige huiskamersfeer hangt. We hebben het over Coffee Bru. Ook hier kun je terecht voor een lekkere kop filterkoffie. De sfeer is toegankelijk en laagdrempelig. En dat is ook precies wat de eigenaren wilden bewerkstelligen na een inspirerende reis naar Zuid-Afrika. De Zuid-Afrikaanse sfeer komt overigens ook terug door het gebruik van natuurlijke materialen. Dit fijne tentje in oost is zeker een bezoekje waard, het heeft immers niet voor niks verschillende prijzen zoals ‘Best Coffee Bar’ en ‘Venuez Hospitality’ gewonnen.

Na het bezoeken van deze plek(ken) is je motor op gang gebracht en kun je er lekker de hele dag tegenaan!