%
route
Kat van BIKINIBIZA deelt haar liefdevolle kijk op Amsterdam

persoonlijke route

Kat van BIKINIBIZA deelt haar liefdevolle kijk op Amsterdam

En heeft uiteraard de beste persoonlijke tips

Misschien ken je haar wel uit het modewereldje: Kat Klerks. Deze ondernemende jongedame heeft namelijk een aantal jaar geleden het bikinilabel BIKINIBIZA opgezet. En met succes, want inmiddels is ze druk bezig met de allernieuwste collectie. Deze van oorsprong Eindhovense raakte geïnspireerd door Ibiza en stak haar creatieve handen uit de mouwen. Inmiddels woont ze alweer lange tijd in Amsterdam en wil ze hier ook niet weg. Ook hier doet ze inspiratie op. ‘Ik houd van Amsterdam om de sfeer, de mensen en de energie van deze combinatie die woelt in de binnenstad’, aldus Kat.

Kimmie

9 Straatjes

9 Straatjes

 

9straatjes

Kat begint direct enthousiast te vertellen over het rondlopen op de grachten. En dan vooral rondom de 9 straatjes. Ze komt hier erg graag. Hoe ze het zelf verwoordt: ‘Ik ben dol op de mensen, de toeristen, de locals en de winkeltjes; Denham, Marqt, Mendo, Skins, de Kaashut, de Eenvoud en ga zo maar door.’ Mocht je het nog niet gedaan hebben, ga hier dan eens rondstruinen en kijk je ogen uit. Je hebt er werkelijk van alles. ‘Dan zie en ontdek je zoveel leuks waarvan je het nog nooit eerder hebt gezien in je haast van de dagelijkse bezigheden. Doe een koffietje hier, loop weer verder en eet een taartje daar’, aldus de enthousiaste Kat.

Toscanini

Lindengracht 75

 

Toscanini

Bron: Flickr

Bij Toscanini in de Jordaan gaat Kat graag eten. ‘Het ultieme restaurant met heerlijk Italiaans eten en de perfecte sfeer. Of je nu met een groep bent of met z’n tweeën’, aldus de van oorsprong Eindhovense. Hoewel het haar favoriete restaurant is, gaat ze hier maar een paar keer per jaar eten om het zo speciaal mogelijk te houden. Het brood wordt in de eigen bakkerij gebakken en het vlees en de groenten zijn biologisch. Dat het hier smullen geblazen is, is dus wel zeker!

Toscanini is het ultieme restaurant met heerlijk Italiaans eten en de perfecte sfeer

Castell

Lijnbaansgracht 252-253-254

 

468047193

Een goed BBQ-restaurant in hartje Amsterdam. Dat is Castell. Ook dit is favoriet van Kat en ze gaat hier het liefst naar toe met mannen. Zoals ze zelf zegt: ‘Zo leuk om mannen zo te zien genieten van een stuk vlees, maar zelf kan ik ook echt genieten van de heerlijke spareribs of biefstukken.’ En als dat voor jou ook geldt, dan moet je hier zeker eens langsgaan. Leuke bijkomstigheid is trouwens dat je malse steak op een houten snijplank geserveerd krijgt!

Bar Oldenhof

Elandsgracht 84

 

bar oldenhof

Ik ben dol op de kleine bruine kroegjes in het centrum van Amsterdam

De goed bewaarde geheimen van Amsterdam zijn volgens Kat toch wel de kleine bruine kroegjes in het centrum. Het zijn van die kroegjes die je eigenlijk altijd voorbij fietst en waarvan je niet beseft dat ze er zitten. Kat zegt: ‘Ik houd van de verhalen die erachter zitten en het eeuwenoude bestaan. Je voelt alle verhalen die er verteld zijn door de jaren heen.’ Bar Oldenhof is haar favoriet. Deze bar zit echt een beetje verstopt. Hij zit in een van de bekendste straten van Amsterdam en toch loop je er zo makkelijk voorbij. ‘Het is alsof je zo de geschiedenis binnenstap’, zegt ze vrolijk vol nostalgie. Een aanrader dus!

Bar Italia

Rokin 81-83

 

Bar Italia   Amsterdam   Flickr   Photo Sharing

Bron: Flickr

Bij Bar Italia, gelegen aan het drukke Rokin, gaat Kat het liefst met de voetjes van de vloer. Over deze bar zegt ze: ‘Het is de perfecte plek om met alle vrienden samen te komen op vrijdagavond. Het is al vroeg gezellig, waardoor de avond nog alle kanten op kan en dat vind ik een fijn idee.’ Hier kom je niet alleen voor een gezellige avond vol verschillende drankjes. Nee, hier kan je ook terecht om voorafgaand van die drankjes een bodem te leggen. Maar dan wel een uiterst lekkere Italiaanse bodem.

Baskèts

Elandsgracht 57

 

baskets-8197

Een plekje dat van Kat absoluut niet mag ontbreken is Baskèts op de Elandsgracht tegenover de eerder genoemde Bar Oldenhof. Als je van sneakers houdt, is dit dé winkel waar je moet zijn. ‘Hier vind je alle hotste nieuwste stappers voor mannen en een kleine collectie voor vrouwen’, aldus de enthousiaste Kat. Ze verkopen naast sneakers ook exclusieve kleding voor mannen, tassen en nog veel meer. Kat heeft zelfs een primeurtje voor ons: ‘Er komt nu eindelijk ook een store in de Pijp. Dit is een primeur! De winkel komt in de Gerard Doustraat en gaat in augustus open.’

Eigenlijk is Kat is een beetje verliefd geworden op deze winkel. Ga maar snel een kijkje nemen en wie weet ga jij ook met vlinders in je buik naar huis!

Met alle plezier bedanken wij graag Kat voor haar tips en favoriete spots. Hopelijk brengt ze haar enthousiasme en passie ook over naar jullie. Bij ons is het haar in ieder geval gelukt!