%
spots
Inside… TOKI

inside...

Inside… TOKI

Een perfect bakkie koffie op een aangenaam rustige toplocatie

Voor Inside… maken we een selectie uit de leukste, nieuwste en meest bijzondere plekken die Amsterdam te bieden heeft. Zo weet je direct waar je moet zijn. Deze editie: TOKI, één van de leukste nieuwe koffiebars die de stad rijk is.

IMG_7684

Wat is het?

We fietsten er eigenlijk toevallig langs, want als je niet in dit straatje moet wezen dan kom je er niet. En dat is meteen een van de sterke punten van deze leuke koffiezaak, die er pas een jaartje zit: het bij TOKI een stuk rustiger dan aan de toch wel behoorlijk druk aan het worden naastgelegen Haarlemmerdijk. Ook gezellig hoor, daar niet van. Maar soms wil je gewoon even rustig een bakkie drinken – niets meer, niets minder. Daarvoor ben je hier dus aan het juiste adres.

IMG_7688

Waarvoor je hier ook terecht kunt, en nergens anders in de stad, zijn bijzondere producten uit het buitenland. Zo komt de koffie van Bonanza Coffee in Berlin en drink je thee van het New Yorkse label Bellocq. Je kunt er zelfs speciaalbier drinken, van onder andere Crate Brewery uit London. Misschien komt het hierdoor, wellicht door de Scandinavisch-Japanse inrichting of de expats die hier aan hun flat white nippen, maar we krijgen echt het gevoel dat we in het buitenland zitten.

IMG_7686

Wie zit erachter?

TOKI is een project van de Nederlander Jeff Flink, voorheen werkzaam in advertising. Hij wilde een hang-out creëren waar je je op je gemak voelt en de tijd kan nemen om even te ontspannen. ‘Go slow’ staat er dan ook overal in de zaak te lezen. Zelfs de stopcontacten zijn afgeplakt met tape waarop staat ‘Stay fresh’. Je mag hier best je laptop openklappen, vertelt de barista ons, maar doe wel even rustig aan.

De producten die Flink heeft geselecteerd heeft hij na veel onderzoek uitgekozen en ook aan het interieur merk je direct zijn liefde voor kwaliteit.

IMG_7693

Wat kost het?

Niks bijzonders aan op te merken. De cappuccino is met 3,30 euro prima geprijsd en voor een grote kop bijzondere thee betaal je 3,50 euro.

IMG_7682

Was het wat?

Dit is er eentje om te onthouden. Zoals we al opmerkten: wat is het hier fijn rustig. Rustig worden we trouwens ook van de mooie minimalistische inrichting. De spullen die er staan zijn er bovendien met aandacht neergezet. Neem bijvoorbeeld de kannen gevuld met water met daarnaast retro emaille bekers: best leuk om eens even géén watertap met munt en citroen aan te treffen in een koffiezaak.

IMG_7685

En wat is de koffie lekker. Dan hebben we overigens nog geeneens geproefd van de taart die ze hier serveren, gemaakt door Petit Gateau van iets verderop in de Haarlemmerstraat. Ga hier zeker heen en drink een lekker bakkie koffie – of thee. En onthoud: rustig aan!

IMG_7702

IMG_7697