%
spots
Inside… Teds

inside...

Inside… Teds

Champagneontbijt, dan maar?

Voor Inside… maken we een selectie uit de leukste, nieuwste en meest bijzondere plekken die Amsterdam te bieden heeft. Zo weet je direct waar je moet zijn. Deze editie: Teds in de Helmersbuurt.

img_0799

Wat is het?

Een gezellige no-nonsense all day brunchzaak aan één van de mooiste straten van Oud-West: de Bosboom Toussaintstraat. Je kunt er elke dag van zeven uur ’s ochtends tot een uur of vijf in de middag genieten van de meest uiteenlopende ontbijtjes en wordt ook nog eens supervriendelijk geholpen. Of we een champagneontbijt willen? Hmm. Misschien nog wat vroeg. “Ik doe het ook wel eens hoor”, verzekert de vrolijke medewerker ons. “Haalt de scherpe randjes er van af.”

Dat het loont om de naam van je zaak op je servies te laten drukken, blijkt uit het succesverhaal van Teds. Ze zijn pas een jaar open en de zaak loopt hartstikke goed. Het knappe interieur en het fotogenieke eten spelen daarin een grote rol: Teds wordt veelvuldig vastgelegd op Instagram en dat trekt een continue stroom klandizie aan. Betekent dit dat je veertig minuten in de rij staat voor een tafeltje? Zeker niet. Teds blijkt een (tot nu toe) nog onontdekte parel in de Helmersbuurt. Reserveren is niet nodig.

img_0798

bestand_000-1

Nog even over dat interieur: Teds heeft een klein zonovergoten terras, maar ook binnen is het goed toeven. Neem plaats aan de opvallende turquoise bank, of aan de gezellige stamtafel waar verschillende bordspellen liggen. We hebben ons laten vertellen dat de eigenaresse regelmatig de vraag krijgt welke stylist de zaak onder handen heeft genomen. Je ziet het er niet vanaf dat ze alle meubels binnen een week tijd bij elkaar geshopt heeft bij verschillende webwinkels.

Wat kost het?

Brunchen is over het algemeen niet heel goedkoop, maar bij Teds valt het allemaal hartstikke mee. Voor Eggs Benedict betaal je een keurige 7,50 euro, voor een bordje good old cornflakes 2,50 en voor yoghurt met granola nog geen vijf euro. Boozy brunch? Bubbles gaan voor 7 euro het glas, cocktails kosten 7,50 euro. Eervolle vermelding: Bij Teds hebben ze vijf verschillende varianten op de Bloody Mary. Win!

img_0794

Was het wat?

Zoals het een echte brunchtent betaamt, vind je veel ei op het menu. Gekookt, gepocheerd, scrambled of gebakken: bij Teds weten ze in de keuken van nog geen twee vierkante meter groot wel raad met ei. De Eggs benedict omega (met boterzachte zalm en avocado) zijn voortreffelijk. Mijn tafelgenoot hekelt ei en dat maakt brunchen niet altijd even makkelijk. Bij Teds zit hij wél goed: van tosti tot philly steak: deze zaak heeft een ellenlange en vooral gevarieerde menukaart waar iedereen wel blij van wordt. Hij ook. Met zijn Teds club met pulled chicken, bacon, sla, tomaat, augurk, kaas en zaanse mayo. Zónder ei.