%
spots
Inside… Taqueria Tacobar

restaurant

Inside… Taqueria Tacobar

En vergeet de frozen strawberry margarita niet

Voor Inside… maken we een selectie uit de leukste, nieuwste en meest bijzondere plekken die Amsterdam te bieden heeft. Zo weet je direct waar je moet zijn. Deze editie: de nieuwe Taqueria Tacobar in de Helmersbuurt.

FullSizeRender (1)

Wat is het?

We eten een hapje in de Taqueria Tacobar, vorige maand is geopend aan de Tweede Helmersstraat 26. Al bij de opening moest je wachten op een tafeltje en inmiddels blijven zelfs op doordeweekse avonden weinig stoeltjes onbezet. Je eet er zachte, gevulde taco’s: hét street food uit Mexico. In het keukentje (door luik in de muur kun je zien hoe klein ‘ie is) vind je de ervaren Mexicaanse chef die ze bereidt.

In de keuken een ervaren Mexicaanse chef

Het menu is simpel. Je kunt kiezen uit vijf verschillende taco’s: vis, varken, rund, kip en een vegetarische variant. Daarnaast vind je op de kaart allerlei side dishes, van spicy chicken wings tot avocado-frietjes. Daarover later meer. Ook vallen er cocktails te bestellen, zoals de naar de tacotent vernoemde Frozen Strawberry Margarita.

IMG_4823

Wie zit erachter?

De 28-jarige Gigi Verrest. Hij kreeg het idee voor zijn Taqueria Tacobar tijdens een reis in de Verenigde Staten, vertelde hij aan het Parool. Daar maakte hij voor het eerst goed kennis met de Mexicaanse keuken – en hij was direct onder de indruk. “Het is spicy, simpel, maar heeft toch veel verschillende lagen.”

Mexicaans eten is spicy en simpel

Met het laagdrempelige concept van zijn restaurant wil de eigenaar zijn liefde voor het eten delen met anderen.

IMG_4824

Wat kost het?

De taco’s zijn niet duur: van vijf tot vijf-en-een-halve euro. Het idee is dat je aan drie genoeg hebt als maaltijd. De sides (of voorgerechten) zijn ook heel betaalbaar en wie een emmer Corona’s bestelt krijgt korting. Prima deal.

IMG_4833

Was het wat?

Voor we het weten staat de tafel vol met schaaltjes vrolijk gekleurd lekkers. Direct grijpen we naar het schaaltje met daarop de avocado-frietjes, waarbij we ons moeilijk iets konden voorstellen. Het blijken gefrituurde loempia’s gevuld met het fluweelzachte groene goud. Een beetje vreemd, maar wel lekker. In ieder geval zeker het proberen waard voor een avocado-liefhebber.

Zijn taco’s niet van die krokante schelpen?

Dan de taco’s, want daarvoor zijn we hier. Bij het zien van de zachte maïs-pannenkoekjes vragen we ons af hoe het ook alweer zit. Zijn taco’s niet die krokante schelpen uit de oven? We slikken onze vraag maar in, want deze eetbar is duidelijk te hip om daarmee bezig te zijn.

De taco’s zijn prachtig opgemaakt en voorzien van limoentjes. Het is weinig charmant eten, dus kies daar je gezelschap op uit. Sla die eerste date even over dus. Het is te proeven dat alles zelfgemaakt is, tot de frisse salsa aan toe. Wel missen we een uitgesproken smaak, geen enkele van de taco’s schiet echt er bovenuit. Wat ons betreft mag het best wat pittiger.

Je kunt proeven dat alles zelfgemaakt is, tot de frisse salsa aan toe

De Taqueria Tacobar heeft een gezellig terrasje en ook binnen is het fijn hangen. De bediening is aardig en snel en de sfeer is goed. Mexicaans eten staat misschien niet bij iedereen bovenaan het lijstje als het gaat om uit eten gaan, dus dan is dit bij uitstek een plek om een drankje te doen. Krijg je onverhoopt trek? Bestel je lekker een taco of wat. Buen provecho!

 

IMG_4829