%
spots
Inside… Six and Sons

inside...

Inside… Six and Sons

Spullen voor mannen en stoere mensen

Voor Inside… maken we een selectie uit de leukste, nieuwste en meest bijzondere plekken die Amsterdam te bieden heeft. Zo weet je direct waar je moet zijn. Deze editie: lifestyle-winkel Six and Sons aan de Haarlemmerdijk 31.

IMG_5964

Wat is het?

Six and Sons is eigenlijk meer een mini-warenhuis dan een winkel, zoveel verschillende soorten spullen vind je er: van kleding, manchetknopen en zonnebrillen tot designservies, boeken en Russische gemberdrank (mét iconisch matroesjka-poppetje op de verpakking). De zaak wordt wel eens weggezet als mannenwinkel, maar dat is onterecht. Wel kon je er in het begin alleen mannenkleding kopen, maar inmiddels is daar ook een bescheiden vrouwencollectie bijgekomen.

IMG_5984

Het pand beslaat twee verdiepingen en heeft door de bakstenen muren een ruige industriële look. Niet alleen voor mannen, wel lekker stoer. Daarvan getuigt ook de bijzondere schroevendraaier die er te koop is en de fraaie vintage-ogende scharen en messen. (Overigens koop je hier ook echte vintage spullen, zoals oude schoolplaten en ook veel van de meubelstukken zijn te koop.)

IMG_5979

Eén van de populairste items uit de winkel zijn de Qwstion-tassen die aan de muur hangen uitgestald, vertelt een van de aardige medewerksters. Ze hebben hier zo ongeveer de grootste collectie van de stad. Dat zijn vast wel alleen tassen voor mannen, dan? Lachend schudt ze haar hoofd: ‘Nee, evenveel vrouwen kopen ze. Ze zien er mooi uit en zijn degelijk, maar wel net even minder opvallend dan van merken als Herschel of Fjällräven.’

IMG_5978

Wie zit erachter?

Eigenaar en voormalig art-director en set-designer Alexander Six had een winkel met een huiskamergevoel in gedachten. Dat is gelukt: je zou zo willen wonen tussen alle mooie spullen. ‘Ik heb altijd een passie gehad voor interieurdesign en het verzamelen van mooie dingen’, vertelt Six daarover. ‘Nu heb ik mijn eigen winkel, een plek waar ik dat kan blijven doen.’

IMG_5970

Wat kost het?

Van prima betaalbaar tot best duur. Dat laatste geldt natuurlijk altijd voor de mooiste dingen, zoals de op zeelui-tatoeages geïnspireerde borden en bekers. Die gaan weg voor enkele tientjes per stuk. Op ons verlanglijstje staan ze in ieder geval al.

IMG_5980

Was het wat?

Eindeloos ronddwalen kunnen we in winkels als deze, tot we alles hebben gezien en liefst ook vastgehad. Gefascineerd zijn we door de ‘vodka tea infusion kit’ die je hier kunt kopen, smaakje earl grey. Dat is weer eens wat anders dan een gin tonic. Of wat dacht je van duurzame houten tandenstokers in een apothekersbruin glazen kokertje? Ben je daarmee een snob of gewoon ontzettend cool?

IMG_5968

Wat maakt het ook uit. Dit is een winkel voor iedereen die van rondsnuffelen tussen mooie spullen houdt. Pik er je eigen juweeltjes uit – of eentje voor iemand anders.

IMG_5971