%
spots
Inside… Miscellaneous

inside...

Inside… Miscellaneous

Schrijfwaren om hebberig van te worden

Voor Inside… maken we een selectie uit de leukste, nieuwste en meest bijzondere plekken die Amsterdam te bieden heeft. Zo weet je direct waar je moet zijn. Deze editie: de stationary store Miscellaneous aan De Clercqstraat 130 in Oud-West.

IMG_6043

Wat is het?

Laat de tekst op de voorruit een voorbode zijn: “The aesthetic quality of a product is integral to its usefulness because products we use every dat affect our person and our well-being. But only well-executed objects can be beautiful.” Kort gezegd: hier koop je mooie, alledaagse spullen. Schrijfwaren, om precies te zijn. Voor op werk of in je thuiskantoor.

Notitieblokken en andere schrijfwaren zijn hot

Een bezoekje aan je lokale HEMA is al voldoende om vast te stellen dat notitieblokken en andere papierwaren hot zijn. Volgens de eigenaresse van Miscellaneous (letterlijk vertaald: ‘Diversen’) heeft dat te maken met het gegeven dat steeds meer mensen (gedeeltelijk) thuiswerken, of in ieder geval moeite willen doen om hun werkplek zo aangenaam mogelijk te maken.

IMG_6047

Bij Miscellaneous springen ze hier op in, maar dan wel voor de échte liefhebbers. Hier vind je schrijfwaren uit het allerhoogste segment en andere artikelen om je kantoor mee op te leuken. De mooiste spullen van de beste kwaliteit. Om hebberig van te worden.

Wie zit erachter?

Eigenaresse Brigitta Surjadi is Europees importeur van het Japanse Midori. Dat is één van de meest vooraanstaande merken als het gaat om papierwaren zoals notitieboeken en agenda’s, maar ook allerlei soorten bureau-accessoires. Eerst begon ze met een online webshop, waarna de winkel erbij kwam bij wijze van showroom. Je kunt er nu vijf middagen per week terecht: van woensdag tot en met zondag. En inmiddels verkopen ze naast Midori ook spullen van allerlei andere merken, zoals bijvoorbeeld pennen van het degelijke merk Kaweco en interieur-artikelen van het populaire Scandinavische ferm LIVING.

IMG_6064

Wat kost het?

De Japanners hebben kwaliteit hoog in het vaandel en doen geen concessies. Dat betekent dat als je ‘gewoon’ op zoek bent naar een notitieblokje, je geheid steil achterover slaat van de prijzen. Denk aan tien tot twintig euro voor een A5-formaat notebook. Ook van de paardebloem-presse papiers schrikken we: vijftig euro voor het kleine bolletje – hoe onmogelijk prachtig ‘ie ook is gemaakt.

IMG_6044

Toch hoef je niet per se een dikke portemonnee te hebben om hier te komen winkelen. Ten eerste is de winkel prachtig gestyled en kijken is nou eenmaal gratis. Ten tweede koop je voor een paar euro al lollige paperclips in de vorm van een teckel of wat rolletjes felgekleurde masking tape. Originele (verjaardags)kaarten kosten vijf euro en hippe Engelstalige boeken en tijdschriften gaan weg voor een reguliere prijs.

Overigens vindt er op 11 en 12 juni een sample sale plaats van 12.00 tot 18.00 uur, waarbij producten met hoge kortingen weggaan.

IMG_6060

Was het wat?

Je bent de winkel nog niet binnen gestapt of je fantaseert al van het rijk geïllustreerde dagboek dat je er vanaf nu op na gaat houden. Als je nou maar even dat mooie schrift en die ene koperen pen koopt, dan komt alles goed. Oh – en dat bijpassende pennenbakje dan ook maar? Met die paperclips?

IMG_6053

Wie nuchter is zal brommen dat werkelijk niets van wat je hier vindt, je écht nodig hebt. Dat klopt. Aan de andere kant heeft de spreuk op de etalageruit inderdaad wel wat. Is het niet mooi om juist van de kleine, alledaagse handelingen iets speciaals te maken? Je boodschappenlijst bijhouden is nog nooit zo leuk geweest.

Dat je er dingen vindt die je niet zo snel voor jezelf koopt, maakt Miscellaneous trouwens ook een leuke cadeauwinkel. De beste cadeaus zijn nou eenmaal de spullen die iemand zichzelf niet gunt.

IMG_6071