%
spots
Inside… Market 33

inside...

Inside… Market 33

De Foodhallen van de Zuidas

Voor Inside… maken we een selectie uit de leukste, nieuwste en meest bijzondere plekken die Amsterdam te bieden heeft. Zo weet je direct waar je moet zijn. Deze editie: Market 33, de Foodhallen van de Zuidas. Waar je niet hoeft te vechten om een tafeltje.

img_3394

Wat is het?

Op een steenworp afstand van station Amsterdam Zuid vind je Market 33, een verzameling lokale foodstands onder één dak dat ons sterk doet denken aan de populaire Foodhallen in West. Het grote verschil: het is hier stukken rustiger en ze hebben, in tegenstelling tot de Foodhallen, een wél naar behoren werkend afzuigsysteem.

Market 33 opende in het najaar van 2016 en trekt vooral – het zal je niet verbazen – zakenmannen en vrouwen. Je vind hier tien foodstands (waarvan één pop-up) en drie verschillende bars. Waar je in de Foodhallen op een zaterdagmiddag over de koters struikelt, hebben we hier tijdens ons bezoek maar één kind gespot. Ze bevestigde alle vooroordelen over kinderen in Amsterdam Zuid met een hockeystick in haar handen.

img_3395img_3398

Was het wat?

Eerlijk is eerlijk, we fietsten ietwat sceptisch naar Amsterdam Zuid. Heeft Amsterdam écht een derde Foodhall nodig? Na een bezoek aan Market 33 kunnen we volmondig ‘ja’ antwoorden. Market 33 is echt een toffe omfietsspot. Waarom? Zakenlui weten deze spot al maandenlang te vinden en komen hier vooral lunch. ‘s Avonds keert men huiswaarts en is Market 33 dé plek waar je rustig van een Foodhall-concept kunt genieten zonder dat er ellebogen aan te pas hoeven te komen.

Market 33 heeft een leuke mix van restaurants onder een dak, die we nog niet ergens anders hebben gezien. Alleen een restaurant dubbelt met de Foodhallen. Prima score. Taqueria Lima Zuid is heeft in de Foodhallen Taqueria Lima West. De taco’s vinden zeker bij zakenlui gretig aftrek. De taco’s zijn licht verteerbaar en prima geprijsd (€7,95 voor twee).

img_3400

Gevarieerde  streetfood concepten

Zo tref je hier Everything on a Stick, een zaak waar je – je raadt het al – streetfood uit landen als Hong Kong, India, Vietnam en Thailand op een stokje geserveerd krijgt. Ook leuk is Bowls & Buns, die de twee lekkerste foodtrends van 2016 serveert: bao buns en pokébowls. Naast sushi, friet en burgers, vind je hier ook Pita Queen, één van de meest populaire restaurants van Market 33. Hier bestel je waanzinnige gevulde pita’s, bedacht en bereid door chef Mahraoui, bekend van onder andere restaurant Bo Cinq. Onze lievelings? Een pita Moorse kip met Thina yoghurt en gember. Om je vingers bij af te likken.

Elke drie maanden krijgt een nieuw foodconcept de kans zich te bewijzen als pop-up binnen de muren van Market 33. Toen wij de foodhallen bezochten, troffen we El Mercadito, waar je je tegoed kunt doen aan de Venezolaanse keuken. Zeker het proberen waard: de empanada met zachte witte kaas.

Alleen doordeweeks

Goed om te weten voordat je je op een zondagmiddag naar Zuid haast: Market 33 is alleen doordeweeks geopend, incidenteel in het weekend. Mijd de lunch, kies diner. Je zult er geen spijt van krijgen!

img_3407img_3404