%
spots
Inside… De Wasserette

inside...

Inside… De Wasserette

Voor deze brownies mag je ons altijd wakker maken

Voor Inside… maken we een selectie uit de leukste, nieuwste en meest bijzondere plekken die Amsterdam te bieden heeft. Zo weet je direct waar je moet zijn. Deze editie vertellen we je waar je de állerlekkerste brownie van de stad kan krijgen, namelijk bij De Wasserette.

img_9971

Wat is het?

Dat je bij De Wasserette aan het Gerard Douplein lekkere koffie kan drinken weet je vast al, en dat de broodjes er niet te versmaden zijn had je misschien ook al eens gehoord, maar wist je ook dat ze hier ongelooflijk lekkere brownies serveren?

Nu hebben wij een zwak voor dit zoete waar, maar op veel plekken vormen brownies simpelweg een teleurstelling. Te droog, te zoet (of juist niet zoet genoeg), helemaal geen nootjes erin (of juist teveel), we kunnen bij de gemiddelde brownie zo een lijst afvinken. Maar niet bij De Wasserette. No, sir. De eerste keer dat we tot onze verrassing in de zevende brownie-hemel raakten kunnen we ons niet herinneren. Evenmin de aantal keren dat we hier naartoe zijn teruggekeerd voor dit zwarte goud.

img_9972

Wie zit erachter?

Nu, dit blijft een mysterieus verhaal. Om eerlijk te zijn hebben we nooit eerder navraag gedaan naar de herkomst van de brownies. Het meisje achter de bar dat we deze keer treffen kan ons echter ook niet verder helpen, wanneer we vragen of ze de brownies zelf maken.

Dan spotten we een stapeltje visitekaartjes naast de vierkante plakken chocoladecake. Ciaogluten.nl staat erop. Helaas is de website under construction en weten we zo nog niet veel meer. Al doet de naam wel vermoeden dat de brownies glutenvrij zijn (De Wasserette staat sowieso bekend om haar semi-gezonde gerechten) en dat er dus geen tarwebloem is gebruikt, anders dan bij ‘gewone’ brownies en andere baksels. Dit kan best wel eens het ‘geheime ingrediënt’ zijn tot de supersmeuïgheid.

img_9982

img_9978

Wat kost het?

Voor een cappuccino en een stuk goddelijke brownie (en een glas kraanwater van het huis) betalen we 5,80 euro. Prima prijs dus voor een van de beste koppen koffie en stukken brownie van de stad.

img_9979

Was het wat?

Je baas kan tegen je uitvallen, het kan keihard regenen en het concert van je favoriete artiest raakt net uitverkocht als jij een kaartje wil kopen, maar de de brownies van De Wasserette laten je nooit zitten. Die zachte smeuïge binnenkant en het krokante laagje erbovenop. In het begin deelden we ‘m nog wel eens, maar zijn we snel vanaf gaan zien.

Wellicht overbodig om te vermelden, maar je kunt er ook fantastisch zitten. Wel is het altijd even een kleine kwestie van geluk als het gaat om een plaatsje scoren. Je begrijpt: het is hier nogal populair. Maar zit je eenmaal, dan is het er fijn toeven. Ook een goede plek om naar mensen te kijken: van hippe De Pijp-yuppen tot echte Amsterdammers, het komt hier allemaal langs. Ze doen maar, als wij onze brownie maar krijgen.

img_9968