%
route
Indiase restaurants: Met zijn allen van de tandoori smullen

thema route

Indiase restaurants: Met zijn allen van de tandoori smullen

Give me that garlic nan

Indiase restaurants in Amsterdam: je kan door de bomen het bos niet meer zien. Er zijn er zoveel, van afhaal tot bezorg en van heel slecht tot heel goed. En Indiaas eten kan echt heerlijk zijn, maar dan moet je wel in een echt goed restaurant zitten waar ze verse producten gebruiken.

Restaurant Surya, Royal Tandoori en Mayur zijn drie restaurants die echt boven de rest uitsteken.

Surya

Ceintuurbaan 147

 

6905165999_bfe82e96a9_b

Bron: Flickr

We kregen restaurant Surya getipt van onze collega’s van Culy. Dit restaurant in de Pijp heeft een fijne loungesfeer, met een beetje een hip Oosters interieur.

Hun gerechten zijn Indiaas en Nepalees. Onze favoriet is de King Prawn Korma, want wanneer ga je nou de fout in met king prawns? Nooit, nee.

Het personeel is erg beleefd en doet hun best om alles goed uit te leggen. De eigenaar wil zelfs nog wel eens passievol over al zijn likeurtjes praten, dus drink daar ook zeker een van!

Mayur

Korte Leidsedwarsstraat 203

 

993774_535284526533974_1139487892_n

Bron: Facebook

Restaurant Mayur is een perfect restaurant voor groepen. Als je gezellig met zijn vijven of zessen komt eten, reserveer dan de booth: dit is gezellig dineren. Je kan veel delen en de half open keuken zorgt ervoor dat je de heerlijke Indiase geuren goed ruikt.

Onze favoriet is de lam kokoscurry. Als voorgerecht raden we de mixed starter aan, die je met een groep lekker kunt delen. Die bestaat uit Murgh Malai Kebab, Hara Kebab, Meat Kebab, Hot Wings, Jambo Prawns en Achari Kebab. Klinkt goed, toch?

Royal Tandoori

Nieuwezijds Voorburgwal 53h

 

5987169309_8d810866ee_b

Bron: Flickr

Als je de naam Royal Tandoori hoort, denk je niet per se meteen aan een goed restaurant. Toch gaat dit restaurant, ook met foute naam, helemaal de goede kant op. Met een 8,5 van wijlen culinair recensent Johannes van Dam en goede beoordelingen bij elke recensiewebsite, is er veel te verwachten.

Het is een tandoorirestaurant, dus moet je natuurlijk een tandoori bestellen. Onze aanrader is de Tandoori Mixed Grill met Tandoori Kip, Seekh kabab, Lams tikka en Kip tikka. Zo kan je het allemaal eens proeven, en weet je meteen welke je lekkerder vindt dan de ander. Eet dit samen met de boter naan.