%
spots
Hotspot BRET: Speciaalbiertjes en goed eten in een hip gebouw

restaurant

Hotspot BRET: Speciaalbiertjes en goed eten in een hip gebouw

Vandaag geopend op het Orlyplein bij Sloterdijk

Als je in de buurt van station Sloterdijk moet zijn, is dit meestal voor een zakelijke afspraak, werk of een bezoek bij vrienden. Je gaat er niet heen om lekker een hapje te eten, een goed biertje te drinken of misschien zelfs een mooi dansje te doen, toch?

Vanaf vandaag dus wel. Vandaag opent namelijk BRET: een nieuw stoer concept op het Orlyplein bij Sloterdijk.

BRET

Orlyplein 76

 

unnamed (7)

Als je bij station Sloterdijk naar buiten loopt, valt café-restaurant BRET niet te missen. Op 1 minuut lopen zie je een groot rood gebouw, met een enorm terras. Binnen zie je vooral veel hout en planten. “Het moet voelen als een serre,” zegt Boonstoppel. “Ook moet het plein hier gewoon weer gezellig worden.”

BRET is bedacht door Anthon Fasel, Gijs de Waal, Jair Schalkwijk, Shaun Tiebor, Thomas Boonstoppel en Wouter Valkenier. Het pand is gemaakt van gebruikte rode containers. “We proberen zoveel mogelijk te hergebruiken,” aldus Boonstoppel. “We zijn bomen gaan hakken in een natuurpark voor het hout, gebruiken ramen uit een studentencomplex die we hebben gekregen van wooncorporatie De Key, de muren bestaan uit ‘huisnummers’ van studentenappartementen aan de Zuiderzeeweg, de keuken uit een strandtent, en ga maar door.”

unnamed (1)

Het café-restaurant gaat zich vooral richten op goed speciaalbier en lekker eten. “We worden een soort van combinatie tussen de Biertuin en Dauphine.” Voormalig chefkok van de Goudfazant in Noord Joachim de Buck wordt hun chefkok. “We gaan gerechten maken waarbij ook bier centraal staat. Ook de restproducten van bier.”

Duurzaam
Lokale seizoensproducten worden in de gerechten ook in het zonnetje gezet. “We willen zoveel mogelijk duurzaam eten. We krijgen zelfgemaakt ijs geleverd van een ijsleverancier, zelfgemaakte limonade, we maken ons eigen bier.”

unnamed (6)

Het bier wordt echt belangrijk bij BRET. Ze beginnen met tien bieren op de tap en vijftig op fles. “En dat worden er nog veel meer.”

Koffie
Maar BRET wil zich niet alleen richten op het middag- en avondvolk. Daarom investeren ze ook in goede koffie van Moyee. “Ja, er zit hier alleen een Starbucks. Mensen willen toch ook andere koffie? Moyee past bij hun concept door hun filosofie. Ze zorgen dat de koffiebonen ook in het land van herkomst verwerkt worden tot koffie, zodat daar de banen worden behouden. Dat vinden we mooi.”

unnamed (3)

Vandaag opent BRET na een half jaar bouwen dus de deuren. Een flink openingsfeestje is zeker aanwezig. “Ja, feestjes willen we vaker gaan organiseren. Natuurlijk is er elke vrijdag de vrijdagmiddagborrel, maar we organiseren ook al een bierfestival in juni. En zie je die enorme discobol aan het plafond? Ja, die willen we natuurlijk gaan gebruiken.”

Kijk op BRETs Facebookpagina voor de leuke evenementen.

unnamed (4)