%
route
High Tea-Route: hartig en zoet genieten in Amsterdam

thema route

High Tea-Route: hartig en zoet genieten in Amsterdam

Nee joh, we worden niet dik

Een High Tea bestond vroeger uit stevige kost voor de hard werkende boeren van het land. Ze kregen hartige en zoete dingen te eten, zoals roerei met kaas of een fruitcake. Gelukkig is deze ‘Hoge Thee’ niet meer alleen voor boeren, want wij houden er ook van. Tegenwoordig is de maaltijd veranderd in verschillende kleine hartige en zoete hapjes, met vooral veel thee. En is het heel erg populair. Genieten! Maar waar?

Drie Graefjes

Eggertstraat 1

 

9834283655_474e2374dd_o

Bron: Flickr

Als je dik wil worden, ben je bij de Drie Graefjes aan het juiste adres. Al-les hier is lekker. De heerlijkste zelfgemaakte taarten en cupcakes, maar ook geweldige sandwiches. Je kan gewoon niet kiezen (Oké, jawel, de Red Velvet Cake). Voor deze besluitelozen bedacht de Drie Graefjes iets geweldigs: de High Tea, waarbij je én de hartige sandwiches kon eten én de taartjes en cupcakes. Je begint met brood met tapenade en een croque. Daarna geven ze je twee proeverijen, waarbij bij de eerste hartige gang wordt gekozen tussen sandwiches met vis, vlees en vegetarisch beleg. Gevolgd door huisgemaakte scones met room en jam. Ten slotte een proeverij van zoetigheden uit hun bakkerij. Fingerlicking good.

Gartine

Taksteeg 7

 

3536182200_34ec0995a5_o

Bron: Flickr

Gartine is populair, en je moet echt niet vergeten te reserveren. Midden in het centrum, in een zijstraatje van de Kalverstraat, ligt dit geweldige restaurantje. Met hun gerechten uit de eigen moestuin wordt alles ontzettend vers bereid. Geen gedoe over reserveringen bij de high tea, want of je nou een broodje wil of drie verschillende high teas, het kan allemaal. Gartine laat je kiezen uit een hartige high tea met een soep, broodjes, hartig cakeje en quiche. Of een klassieke high tea met hartige en zoete hapjes, een grote high tea met alles maar dan nog meer, en een luxe high tea inclusief cocktail, ijs en veel verschillende dingen.

Bakkerswinkel

Warmoesstraat 69

 

10563098974_d5ddf025f7_o

Bron: Flickr

De Bakkerswinkel staat bekend om zijn lekkere versgebakken producten. Met hun drie leuke, knusse locaties (ook in Roelof Hartstraat 68 en Regulateurshuis 1) laten ze zien dat ze weten wat ze doen. De High Tea bestaat uit scones met jam en clotted cream, homemade taartjes, friandise, quiche, sandwich, fruitsalade en drie drankjes. Ze geven je grove stoere boterhammen en verfijnde taartjes, in een leuke omgeving. Mooi toch?

Waarschijnlijk zit je een beetje vol nu, hè?