%
route
Hier zit je perfect met je laptop-route: Voor de student of de ZZP’er

thema route

Hier zit je perfect met je laptop-route: Voor de student of de ZZP’er

Geen huilende baby’s

We kunnen het erover eens zijn dat het intens irritant is als je ergens aan je studie of werk moet werken op je laptop en er irritatiefactoren in de buurt zijn. Irritatiefactoren? Ja, denk aan een huilende baby, klef stelletje, luid smakkende mensen. Stel al die factoren voor in één cafe terwijl jij daar zit en moet doorwerken, verschrikkelijk toch? Daarom gingen wij op zoek naar leuke cafeetjes, waar jij wel door kan werken. En nog even gezellig kan kletsen. Sorry als er iemand toch smakt… Daar kunnen we niks aan doen.

De Stadskantine

Van Woustraat 120

 

10151854_780522698639380_1347383409020720653_n

Cafés en restaurants op de Van Wou zijn eigenlijk altijd wel goed. Buiten de ongelooflijke drukte en onveilige situatie voor fietsers (gelukkig zijn wij met de taxi) is het hier altijd gezellig. Bij De Stadskantine zit je op een hippe plek, met schoolstoeltjes, waar veel laptops te vinden zijn. De WiFi is gratis en de code krijg je op een bonnetje als je iets besteld. Er zijn prima avondmaaltijden voor een mooie prijs: 8,85 euro.

Dwaze Zaken

Prins Hendrikkade 50

 

6767640101_43d5968c41_o

Bron: Flickr

Dwaze Zaken ligt op een perfecte locatie, naast het Centraal Station. Het is altijd gezellig druk bij dit eetcafé. Soms zitten er toeristen (jammer), maar dit café is meestal gevuld met zzp’ers of studerende studenten. Het eten is goed (je kan hier ook kleine hapjes bestellen én echte Amsterdamse happen) en de zelfgemaakte smoothies zijn heerlijk.

Coffee Company

Roetersstraat

 

8209866243_cc7846ea0f_o

Bron: Flickr

Dit is een goede tip voor de studenten onder ons. In de Plantagebuurt, op loopafstand van Artis, ligt deze Coffeecompany. Coffeecompany is natuurlijk al een begrip en we weten allemaal dat de koffie daar gewoon goed is. Het fijne aan deze Coffeecompany is dat hij naast de UvA ligt in de Roetersstraat, dus na je college loop je gewoon door naar deze vestiging. WiFicode krijg je hier ook op je bonnetje. Heb je grote honger? Steek de straat over en ga naar de Pizzabakkers. Heerlijke pizza’s en een goede Hugo cocktail!

Starbucks in het Double Tree Hilton

Oosterdoksstraat 4

 

6023034356_9282525463_o

Bron: Flickr

Oké, Starbucks kennen we. Wat is er dan speciaal aan, vraag je? Deze Starbucks zit echt op een hele mooie locatie, naast het Centraal Station, aan het water. Je kijkt uit over een heel mooi stuk Amsterdam, terwijl je aan die heerlijke caramel frappuccino zit. WiFi is gratis.

OBA

Oosterdokskade 143

 

11869544073_a00c892e74_k

Bron: Flickr

Mooie locatie? Check. Veel rust? Check. Goed internet? Zeker. Genoeg stopcontacten? Yes sir. Lekker eten en drinken? Uhm, in de buurt. Je kan niet alles hebben. De OBA, Openbare Bibliotheek Amsterdam, geeft je natuurlijk alles om in stilte te werken of studeren. Als je lekker een hapje wil eten ga je naar Vapiano ernaast. Of lekker duur eten want je hebt net een grote opdracht binnengehaald op je laptop? Ga naar &samhoud places, ook ernaast.

Vergeet je laptop niet!