%
route
Festival-Route: Hier moet je je hipsterbril in juli opzetten

thema route

Festival-Route: Hier moet je je hipsterbril in juli opzetten

Vergeet je zonnehoed niet te strijken

Het festivalseizoen is al een tijdje begonnen, maar de mooiste festivals vinden toch echt midden in de zomer plaats. Zo zijn er in juli een flink aantal goede feestjes te ontdekken in onze hoofdstad. Pak je hipsterbril erbij, je zonnehoed, misschien een te strak shirtje voor de mannen en spring op die fiets!

Pitch Festival

Cultuurpark Westergasfabriek

 

5943256502_29e5e6e1a7_o

Bron: Flickr

Festival Pitch vindt op vrijdag 4 en zaterdag 5 juli plaats in Cultuurpark Westergasfabriek. Het elektronische muziek-festival, met namen als Massive Attack, Moderat, Mount Kimbie en Richie Hawtin, vindt plaats op het hele terrein van de Westergasfabriek. Van de Gashouder tot de Westerunie en van het Transformatorhuis tot het Westergasterras. Het festival gaat om 14.30 uur op vrijdag van start en duurt tot zaterdagnacht 03.00 uur. Er zijn nog kaartjes beschikbaar.

A Day at the Park

Amsterdamse Bos

 

4830077633_8350bce47b_o

Bron: Flickr

A Day at the Park vindt dit jaar op 12 juli voor de zevende keer plaats in het Amsterdamse Bos. Dit groen stukje Amsterdam wordt omgetoverd in een festivalterrein met de beste deep-house, techno, dance en disco van nationale en internationale artiesten. Het festival staat bekend om zijn relaxte sfeer en daarom zijn er ook theater, lekker eten en een wijnbar te vinden. De line-up? Onder andere Paul Kalkbrenner, The Opposites, Don Diablo, Yellow Claw, Benny Rodrigues zijn in het bos. Voor dit festival zijn ook nog tickets beschikbaar.

BuitenWesten festival

Westerpark

 

14342248993_f16b29213e_o

Bron: Flickr

Zin in een cultureel festival? Dan is BuitenWesten iets voor jou! Cultuurliefhebbers kunnen op 19 juli zich uitleven in het Westerpark. BuitenWesten staat vooral bekend om hun samenwerking met bekende organisaties uit het Amsterdamse nachtleven waaronder Next Monday’s Hangover, Pleinvrees en Paardenkracht. Ook dit festival richt zich op elektronische muziek, met een line-up die onder andere bestaat uit Apparat, Joris Delacroix, Claptone, Motor City Drum Ensemble, Worakls, Skudge en Pachanga Boys. Tickets? Die zijn er nog.

Milkshake Festival

Westerpark

 

9339781954_b5f82c8b82_o

Bron: Flickr

Het liefdevolle Milkshake festival vindt dit jaar op zondag 20 juli plaats, in het Westerpark (populair festivalpark, he?). Deze derde editie wordt georganiseerd door club AIR en Paradiso, net als vorige jaren. Het festival onderscheidt zich door hun doelstelling, ‘For All Who Love’. Het dancefestival staat helemaal open voor wat voor een seksualiteit dan ook en geeft de festivalganger de vrijheid om zichzelf te zijn in muziekkeuze, kledingkeuze en status. ‘Geen door de maatschappij gecreëerde hokjesgeest’, aldus Milkshake. ‘Dik, dun, klein, groot, homo, hetero, trans, travo, pikzwart of lelieblank: mensen zijn het zout van de aarde en dit gaan we vieren’. Diversiteit is het kernwoord van deze dag. Een line-up met namen als Bob Sinclar, Erick E., Sauerkraut en meer. Tickets voor het festival en de afterparty zijn nog beschikbaar.

Edelwise Festival

Rembrandtpark

 

5566850895_6ca5240f90_o

Bron: Flickr

EdelWise is dit jaar op 26 juli te vinden in het Rembrandtpark. Verwacht een mix van dj’s, bands, optredens, culinaire hoogstandjes, verkleedpartijen, karaoke en nog meer gekke dingen. De line-up bestaat dit jaar bij ‘De grootste openlucht huiskamer’ onder andere uit Dotan, La Pegatina, Kraak & Smaak, Kris Kross en Joost van Bellen. Ja hoor, er zijn nog tickets. Wees er als de kippen bij! Of een geluksvogel. Misschien een Haantje de Voorste? Snap je ons niet? Even op de link klikken.

Dit waren de festivals van juli! Ga lekker feesten, neem wat zonnebrand mee (ook als het regent, gewoon voor de geur) en geniet van ons kikkerlandje tijdens de mooiste maand van het jaar. De festivals van augustus zetten wij binnenkort ook voor jou op een rij.