%
route
Eiland-Route: Voor de mensen die deze vakantie in Amsterdam blijven

thema route

Eiland-Route: Voor de mensen die deze vakantie in Amsterdam blijven

Want we worden gek van al die vakantieselfies

Word je ook al gek van alle Facebookstatussen? ‘Lekker op vakantie, cocktails drinken aan het strand!’ of ‘Binnenkort naar een supermooi eiland, genieten van de zon!’. Wij wel, want wij blijven dit jaar in Nederland. Gelukkig hebben we een methode gevonden om al die bikinifoto’s te kunnen tolereren en bij alle vakantiegangers oprecht een leuke reactie op de Facebookstatus te kunnen zetten: Amsterdamse eilanden. Hebben we die? JA! Amsterdam heeft zelfs twee hele leuke eilanden. Ga erheen en zet vooral even een eilandselfie op je Facebook. Hoeft niemand te weten dat het om de hoek is.

Forteiland Pampus

Vestingplein 1 Muiden

 

10694934045_c9f2d79b8c_o

Bron: Flickr

‘Lig je voor pampus?’ Ja, deze uitdrukking is echt gebaseerd op dit eiland. Leer je ook nog eens iets! Forteiland Pampus werd meer dan 100 jaar geleden gebouwd als vesting om de toegang tot Amsterdam te beschermen. Het eiland is onderdeel van de Unesco Werelderfgoedlijst.

Het eiland ligt in het IJmeer tussen Amsterdam en Muiden.

Minolta DSC

Bron: Flickr

Het echte vakantiegevoel ervaar je op de boot naar Pampus. De veerboten vertrekken van IJburg naar Pampus. Het varen, inclusief een bezoek aan het eiland, duurt 4 uur. Daar kan van alles gedaan worden: je kan een tour lopen met een gids, een multimediale tour doen of gewoon lekker chillen. Op het terras bijvoorbeeld, met uitzicht over het IJmeer en vele boten. De oevers van het eiland zijn vrij en bieden mogelijkheden voor recreatie of activiteiten.

Oja, en voor pampus liggen? Als schepen voor de rede van Pampus lagen, kregen ze water, eten en zeep. De schippers huurden een bordeel af, waarbij de dames met veel drank aan boord werden gebracht. Na drie dagen waren de schippers helemaal dronken en uitgeput en lagen ze letterlijk voor Pampus en figuurlijk ‘voor pampus’.

Vuurtoreneiland

Vuurtoreneiland 1

 

9736695332_0383ed2b6d_o

Bron: Flickr

Het Vuurtoreneiland ligt in het Markenmeer bij Durgerdam. Het eiland is gevuld met loslopende dieren, een vervallen fort en Amsterdams enige vuurtoren.

Staatsbosbeheer maakte drie jaar geleden bekend een uitbater voor het eiland te zoeken. Uit de honderden ideeën die binnenkwamen, waaronder een hoerenkast of meditatie-oord, kwam ook het idee voor een restaurant binnen. En dat kwam er. Vorig jaar. Het restaurant werd ontzettend populair: met de boot werd je opgehaald bij Lloyd-hotel en op het eiland genoot je van een viergangenmenu, met een ontzettend geweldig uitzicht over het IJmeer. Toen kwam er het verschrikkelijke nieuws dat het restaurant was afgebrand. Alles was weg. Gelukkig gaven de eigenaren niet op en bouwden ze helemaal vrijwillig een nieuw restaurant dat deze zomer weer open is.

9733467009_48f1447de1_o

Bron: Flickr

Een transparante glazen kas, met daarin een restaurant. De kas zorgt ervoor dat je 360 graden om je heen kan kijken wat er gebeurd, een geweldige ervaring. Je reserveert voor de boottocht naar het eiland (en terug) en een 4-gangenmenu. Het menu wordt bereid met regionale producten en open vuur.

Door de populariteit en de mooie natuur is het restaurant deze zomer jammer genoeg weer vol. Houd de website in de gaten voor speciale aanbiedingen of kijk op Ticketswap voor kaarten!

De boottocht inclusief het diner duurt ongeveer 5 uur.

Had je verwacht dat we zoveel mooie plekken zo dichtbij hadden? Nee toch? Hebben we Ibiza niet voor nodig! Gewoon even voor pampus liggen bij Pampus, met een mooie selfie op Facebook: #eilandleven.