%
route
Educatieve Route: Een ontdekkingsreis voor de kleintjes

thema route

Educatieve Route: Een ontdekkingsreis voor de kleintjes

En voor de ouders zelf is het ook leuk

Amsterdam is niet alleen maar leuk voor volwassenen. Ook voor kinderen is er genoeg te doen! En dan hebben we dit keer een route voor je waarbij de kids niet alleen veel plezier zullen beleven, maar ook nog iets opsteken. En daar is natuurlijk helemaal niks mis mee.

Planetarium

Plantage Kerklaan 38-40

 

FranekerPlanetarium

Voor wie het niet weet, eerst een stukje informatie (aangezien dit toch een educatief artikel is): een planetarium is een schaalmodel van het zonnestelsel. In het planetarium van Artis kun je het heelal beleven op een leerzame manier. En aangezien het heelal eigenlijk een groot mysterie is, is het niet alleen leuk voor de kinderen maar ook voor volwassenen. Want wie houdt er niet van een beetje mysterie?

NEMO

Oosterdok 2

 

NEMO_(Amsterdam)

Iedereen kent NEMO als dat groenachtige gebouw dat op een soort schip lijkt en dichtbij het station staat. Maar het is niet zomaar een schip, het is een technologiemuseum. Het leuke bij dit educatieve museum is dat je zelf experimenten kunt doen op het gebied van scheikunde, natuurkunde, biologie en nog veel meer. Dat gebeurt dus echt niet alleen bij een saaie scheikundeles. Beleef een actieve en experimentele dag in het NEMO.

Het Scheepvaartmuseum

Kattenburgerplein 1

 

Het Scheepvaartmuseum

In het Scheepvaartmuseum komen de zee en de geschiedenis samen. De focus ligt op hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald. De tentoonstellingen zijn interactief en beslaan ruim 500 jaar aan geschiedenis. Er zijn hier zelfs tentoonstellingen speciaal voor kinderen. Op een spannende manier spijkeren ze hun geschiedenis een beetje bij. En wij durven te wedden dat iedereen, jong of oud, altijd wel wat extra geschiedenis kan gebruiken om het geheugen weer even op te frissen.

Tropenmuseum Junior

Linnaeusstraat 2

 

tropenmuseum

Het Tropenmuseum Junior is, je raadt het al, onderdeel van het Tropenmuseum zelf. Maar in dit gedeelte draait het echt speciaal om de kids. Kinderen van 6 tot 13 jaar maken hier kennis met culturen van over de gehele wereld. Er is een verhalenboek met foto’s en de kinderen worden begeleid door een groep speciaal opgeleide medewerkers. Meteen lekker rustig voor mama en papa, want mensen die er verstand van hebben doen het woord.

Waar wacht je op? Neem je kinderen mee en geniet samen van deze educatieve route!