%
route
Detox Route: Gezonde sapjes en hapjes

thema route

Detox Route: Gezonde sapjes en hapjes

Perfect voor een dag met een kater

Je wordt wakker, de man met de hamer is er én je mond is droog. Ja, het is dus zover: je hebt een kater. Je lever heeft overuren gemaakt en is nog steeds bezig met het afbreken van al die heerlijke cocktails van de avond ervoor. Het is belangrijk dat je je lichaam een handje helpt om zich weer te herstellen. En precies om die reden stippelen wij een detox route uit. Zo helpen wij jou weer een handje. De ultieme route die je over die onwijze rotkater heen helpt!

Tarwegraskoning

Roelof Hartstraat 10

 

tarwegraskoning

Als je net wakker bent en een kater hebt, dan heb je meestal nog niet erg veel trek. Het is dan echter wel belangrijk dat je meteen de juiste vitaminen binnenkrijgt. Dan ben je bij De Tarwegraskoning aan het goede adres. Dit is een zogeheten slowjuice bar. Dan worden er biologische sapjes van tarwegras, fruit en groenten, vers geperst uit een zogenaamde slowjuicer. Benieuwd? Ga dan snel eens kijken en krijg een goede vitamine boost!

SLA

Ceintuurbaan 149

 

SLA-369-copy-1024x681

Of je nou zin hebt of niet: iets eten op je brakke dag is toch wel een slim idee. Het beste is iets dat licht verteerbaar is. Wat dacht je van een salade? En nee, geen saaie salade met tomaat, komkommer en eventueel een gekookt eitje. We hebben het over serieuze sla bij SLA. Salades met paksoi, azukibonen (klinkt in ieder geval gezond), radijs, quinoa, makreel, pompoen en nog veel meer keuzes als ingrediënten. Mocht je liever in de Jordaan willen eten? Dat kan, want ze hebben nog een vestiging in de Westerstraat.

Lite/Dark

Utrechtsestraat 22

 

litedark

Heb je toch zin in iets zoets? Geen probleem, dat kan bij Lite/Dark zonder dat het slecht voor je is! Hier kun je terecht voor pure chocolade die op de witte bar prachtig voor je ligt uitgestald. De chocola die ze hier verkopen bevat veel cacao en dat is goed voor je. Hoe fijn is dat? Dan kun je op je brakke dag ook nog een beetje snoepen. Bovendien kijk je hier je ogen uit door het flashy interieur. Sla je de zoetigheid liever even over op deze dag? Ook dan kun je hier gewoon terecht, want ze hebben ook smoothies en energyshakes.

Restaurant Spelt

Nieuwe Spiegelstraat 5A

 

spelt

Waar kun je een route als deze nou beter afsluiten dan in een restaurant met biologisch voedsel? Bij restaurant Spelt ben je dan aan het goede adres. De naam alleen zegt het eigenlijk al, want ‘spelt’ verwijst naar een ambachtelijk broodsoort. Een broodsoort waarvan het graan van nature duurzaam is. Je eet hier dus een kwalitatieve en eerlijke maaltijd. Een niet al te groot restaurant waar de sfeer dus ook snel gezellig is. Een perfecte afsluiter voor een gezond dagje waarbij je je lichaam de kans hebt gegeven zich te herstellen.

Hoewel je je nu waarschijnlijk weer stukken beter voelt en er weer tegenaan kunt, is het wel verstandig om lekker te gaan slapen. Dus let op: hop naar bed jij na deze gezonde dag. Morgen is er weer een dag om lekker onverstandig te doen…