%
route
De Zwembad-Route: Van ligweide tot overdekt baantjes trekken

thema route

De Zwembad-Route: Van ligweide tot overdekt baantjes trekken

Lekker chloor in je ogen

We weten allemaal hoe Nederland in de zomer in elkaar zit. De ene dag kan het 30 graden zijn en loopt iedereen te puffen en de andere dag is het 18 graden en loopt iedereen te klagen. Meestal regent het ook nog eens en kunnen we allemaal huilen omdat de Nederlandse zomer toch niet zo mooi is als elk jaar verwacht wordt. Wij maakten een leukste zwembaden-route, waarbij we rekening hielden met dit gekke weer. Dus voor de 30 graden pufdagen een zwembad met een mooie ligweide en voor de 18 graden huildagen een zwembad met een subtropisch tintje of fijn binnenzwembad.

Flevoparkbad

Insulindeweg 1002

 

flevoparkbad

Het Flevoparkbad is een verwarmd buitenzwembad in het Flevopark in Oost (dit is dus voor die pufdag). Hier is een 50 meter-bad voor de baantjestrekkers, een recreatiebad met speeleiland en een kleuterbad te vinden. Omdat het zwembad midden in het park ligt, ligt je helemaal tussen het groen. Er zijn zonneweiden en speeltoestellen. Het Flevoparkbad is elk jaar van eind april tot en met begin september geopend, van 10.00 uur tot 17.30 uur.

De Mirandabad

De Mirandalaan 9

 

10325405_1422540591353391_1945572540484169543_n

Bron: Facebook

Om verwarring te voorkomen: dit zwembad heet De Mirandabad. Om het echter te benoemen moet er een lidwoord voor, dus het De Mirandabad. Dit moet zo, dus lach ons niet uit. Het De Mirandabad staat bekend om zijn subtropisch golfslagbad met palmbomen. Het heeft een binnenzwembad en een buitenzwembad. Bij het binnenzwembad bevindt zich ook nog een 25-meterbad om baantjes te trekken. Van 1 mei tot en met 1 september gaat de buitenaccomodatie open, met een peuterbadje, een groot ondiep buitenbad voor kinderen en een 50-meterbad. Ook zijn er nog twee squashbanen en vier zonnebanken. Én aroma bubbelbaden en Turkse stoomcabines!

Sloterparkbad

President Allendelaan 3

 

SONY DSC

Bron: Flickr

Het Sloterparkbad heeft binnen- en buitenbaden. Het is een grote zwemaccomodatie naast de Sloterplas. Er is een 50-meter wedstrijdbad, een glijbaan, een recreatiebad, bubbelbaden en een zwembadbar, waar je hapjes en drankjes kunnen nuttigen. Niet bang? Spring dan van de springplanken (de hoogste is 3 meter hoog). In de zomer is het buitenterrein geopend met een 25-meterbad, recreatiebad en speelweide. En voor de superschattige puberende kinderen is er ook een zwembaddisco. Wat wil je nog meer?

Dus of je nou aan het huilen of aan het puffen bent: deze zwembaden zorgen voor verlichting. Lekker zwemmen en vergeten dat je in ons kikkerlandje bent, totdat je weer naar buiten gaat.