%
route
De Vleesliefhebber-Route: Steak, hamburgers, bacon en fried chicken

thema route

De Vleesliefhebber-Route: Steak, hamburgers, bacon en fried chicken

Carnivoren worden helemaal wild

Doe je ogen dicht en stel je voor: je loopt door de stad. Opeens ruik je iets. Een mix van zeezout, kruiden en een grill. Je reukorgaan wordt geprikkeld en trekt je richting de geur. Je komt uit bij een restaurant. Binnen zie je een enorme grill, vol met heerlijke steaks. Rare, Medium Rare, Medium, Well Done.. Ze worden een voor een op een grote houten plank gelegd met een salade en frietjes. Loopt het water je in de mond? Dan ben je waarschijnlijk een vleesliefhebber.

Van hamburger tot steak en van tartaar tot gegrilde kip: noms to the max.

The Butcher

Albert Cuypstraat 129

 

03 BUTCHER

Bij The Butcher in de Albert Cuypstraat kun je echt heerlijke hamburgers eten. Verwacht geen groot gezellig restaurant, maar een hippe leuke locatie voor een snelle hap. Je bestelt bij de kassa wat je wil hebben en dit wordt meteen helemaal vers voor je klaargemaakt op de grillplaat. Alle burgers zijn van het Aberdeen Angus rund, waardoor het vlees gewoon echt goed is.

Wij aten de cheeseburger en deze smaakte echt top. Veel vlees, niet teveel kaas en lekker veel groentes. Samen met de Hotdog (errug lekker), een Raw Salad en twee zelfgemaakte milkshakes. En die milkshakes: wauw. Zoals de persoon naast ons zei: ‘Dit is heerlijk, maar je moet deze trui morgen niet nog een dag aan willen doen.’

Zorg trouwens dat je het wachtwoord weet. Het wachtwoord? Ja, zodat je naar de superhippe geheime bar achterdoor kan. JAHA.

Loetje

Ruyschstraat 15

 

14136863577_68817339f6_k

Bron: Flickr

Loetje. Wie kent het niet? Jij? Oke. Restaurant/café Loetje heeft vier vestigingen in Amsterdam, verspreid door de hele stad. Het restaurant staat bekend om hun voortreffelijke biefstuk, die je zeker een keer moet proberen. Ook de Loetje Hamburger is een aanrader.

Ga er wel van uit dat het hier druk is. Maar dat maakt echt niet uit, want je wacht gewoon even bij de bar met een wijntje en bitterballen. Helemaal niet verkeerd.

Julius Bar & Grill

Ceintuurbaan 256

 

IMG_2195

Chefkok Julius Jaspers beheert restaurant Julius Bar & Grill. In het restaurant staat de barbecue centraal en die inmiddels al wordt gebruikt als rookoven, wokpan, pizza-oven en grill. De keuken bevindt zich midden in het restaurant en hier worden gerechten op de open fire grill klaargemaakt.

Het eten hier is goddelijk. Of je nou een man meeneemt voor de heerlijke spareribs, of een piepkuikentje eet met je moeder, of je nou droomt over de gerookte zalm of een boek schrijft over de pulled pork: er is geen enkele soort vlees in dit restaurant die niet een staande ovatie verdient.

IMG_2199

AmsterdamInside heeft genoten van de Shared Dining-experience, waarbij je alle specialiteiten op een houten plank krijgt geserveerd om te delen. Bij de voorgerechten aten we pulled pork, buikspek, gerookte zalm en een tostada met biefstuk. Met een rode wijn erbij. Het was geweldig.

Als hoofdgerecht aten we de spareribs, King Prawns, piepkuiken, gepofte aardappel, steak en coleslaw. De spareribs waren echt het paradepaardjes, maar alles was om je vingers bij af te likken.

Biertuin

Linnaeusstraat 29

 

179666_466234623432215_1272447667_n

Bron: Facebook

De Biertuin in Amsterdam Oost mag absoluut niet ontbreken in dit rijtje. Buiten dat het op deze plek erg gezellig is, omdat deze het gevoel van een buurtcafé oproept, staat hun kip bekend als de beste van Amsterdam. Of jij het daarmee eens bent, moet je natuurlijk even snel zelf uitzoeken.

Houd je niet van kip? Het Parool heeft de hamburger van de Biertuin uitgeroepen tot de beste van de stad. Ga dus naar de Biertuin voor deze lekkere burger of kip en anders kun je er ook gewoon fijn een aantal verschillende biertjes drinken!

La Brasa

Haarlemmerdijk 16

 

1915467_185094337955_4164220_n

Bron: Facebook

Het Argentijnse houtskoolrestaurant La Brasa op de Haarlemmerdijk staat bekend om zijn, tja, vlees. De hoeveelheid van de steaks kan je hier zelf bepalen: ga voor 200, 300 en zelfs 400 gram. Of bestel de La Brasa tafelgrill met verschillende soorten vlees, gepofte aardappel. groentes en salade. Het vlees wordt dichtgeschroeid op de houtskoolgrill, waardoor de rokerige smaak te proeven is. Van binnen blijft het vlees heerlijk mals en sappig. Het water loopt ons in de mond.

Ben je een echte visliefhebber? Daar hebben we natuurlijk ook een route voor!