%
route
De Theater-Route: Van cabaret tot musical

thema route

De Theater-Route: Van cabaret tot musical

Zoveel mogelijk voorstellingen op een avond

Er zijn maar weinig mensen in Amsterdam die een avondje theater tot een avondje uit rekenen. Maar waarom? Een avondje theater kan super leuk zijn. Een hapje en een drankje vooraf, een mooie voorstelling en dan nog lekker naborrelen in de stad of in het theater. Klinkt goed toch? Is weer eens wat anders dan die borrel bij De Balie of die film bij Pathé. Een beetje lachen bij die cabaretier of goed nadenken bij die opera: ga er gewoon eens goed voor zitten en zoek een mooie voorstelling uit. Dan zoeken wij wel de leukste theaters voor je.

DeLaMar Theater

Marnixstraat 402

P1560776

Bron: Flickr

In het DeLaMar Theater in het centrum van Amsterdam hebben al veel grote namen opgetreden. Namen als Wim Kan, Wim Sonneveld en Freek de Jonge. Met twee zalen en meer dan 1500 stoelen is het theater niet ontzettend groot, maar ook zeker niet klein te noemen. In het theater worden vooral toneel-, cabaret- en musicalvoorstellingen getoond. Soms zijn er ook muziektheater, concerten en jeugdvoorstellingen te zien. Leuke tip? Ga al een half uurtje eerder en bekijk de bijzondere fotocollectie die in het gebouw hangt. Ook een hapje eten in het Grand Café is niet verkeerd. Actuele voorstellingen?

Comedytheater aan de Nes

Nes 110

14150875724_23ea01abf8_k

Bron: Flickr

Leuk bruggetje: de stoelen van het oude DeLaMar theater zijn de stoelen in de VIP-sectie van dit theater.

Ben je een comedyfanaat of een cabaretliefhebber? Goed zo. Hou je van slechte grappen en lach je je kapot bij het zien van een eenhoorn? Dan ben je misschien een beetje raar. Maar rare mensen zijn ook welkom bij Comedytheater aan de Nes, waar de programmering elke dag uit comedians bestaat. Het theater heeft twee huisgezelschappen: Comedy Explosion en Op Sterk Water en programmeert nooit langer dan twee maanden van tevoren. Met hun cabaret, comedy en nachtvoorstellingen in het weekend worden ze ook wel ‘het Paradiso van het cabaret’ genoemd. Er is plek voor 250 bezoekers. Leuk? Na elke voorstelling verandert het theater in een echt clubhuis. Actuele voorstellingen?

Theater Bellevue

Leidsekade 90

2794051882_b967d08c78_o

Bron: Flickr

Geen bruggetje, sorry. Theater Bellevue bestaat uit drie zalen, die gevuld worden met voorstellingen op het gebied van modern toneel, cabaret en dans. Leuk? De lunchvoorstellingen in de Paloni Zaal die niet langer duren dan een gemiddelde lunchpauze. Is weer eens wat anders dan een klam broodje in de kantine. Actuele voorstellingen?

Paleis van de Weemoed

Oudezijds Voorburgwal 15

14422154521_14abc918d5_o

Bron: Flickr

Ben je al een echte theaterganger en wil je eens wat anders of dieper dan de normale voorstelling? Ga dan naar Paleis van de Weemoed in het centrum. Dit mooie theaterrestaurant geeft in het weekend dinnershows die erg geliefd zijn. Dinnershows? Ja, shows tijdens je dinner. Van burlesque tot theater en van comedy tot jazz: alles komt voorbij. Geniet van je eten terwijl je je ogen uitkijkt bij de shows. Leuk? De pakjes. Actuele voorstellingen?

We hebben je hopelijk een blik gegeven in het onbekende en je enthousiast gemaakt over de theaterwereld. Eindelijk weer eens iets nieuws! Of niet? Nou, we hebben het geprobeerd.