%
route
De perfecte zondag

thema route

De perfecte zondag

Omdat je alles uit je weekend wilt halen

Zondag rustdag? Mooi niet. In Amsterdam kunnen we zeven dagen per week leuke dingen doen. Maar wat is nou juist op zondag de moeite waard? Wij zochten de beste activiteiten uit en creëerden zo de perfecte dag. Fijn weekend!

10.30: Dienst bij Westerkerk

Prinsengracht 281

 

9011255818_5bb9817b8f_k

Bron: Flickr

De Westerkerk is de mooiste kerk van Amsterdam. De keizerskroon van Maximiliaan I torent hoog boven de stad uit en is een herkenningspunt voor velen. De kerk is zich bewust van haar populariteit en is daarom heel toegankelijk voor bezoekers. Het gebouw is doordeweeks tussen 10.00 en 15.00 te bezichtigen en er worden regelmatig concerten gegeven.

Voor wie de Westerkerk écht wil beleven is de zondagochtenddienst een must. De dienst is heel toegankelijk en is vooral de moeite waard vanwege de prachtige orgelmuziek. Ook voor de atheïsten onder ons een mooie plek om op zondagochtend tot bezinning te komen.

12.30: Brunch bij het Andaz Hotel

Prinsengracht 587

 

AMSAZ_Bluespoon Restaurant

Bron: Andaz

Honger gekregen van het zingen? Loop na de dienst over de Prinsengracht naar het Andaz hotel, waar ze een heerlijke brunch hebben. Een brunchbuffet dat vol staat met de lekkerste broodjes, kaas, charcuterie en heel veel salades. Gerechten van de kaart variërend van Egg Florentine tot ‘Local Fisherman’s Catch’ en tot slot: het Dessertbuffet. Inderdaad, met een hoofdletter D.

14.30: Het Muiderslot

Herengracht 1 Muiden

 

14784787245_ac5c2f06aa_k

Bron: Flickr

Na de fantastische brunch is het tijd om cultureel te gaan doen. Het Muiderslot is één van de leukste kastelen die we in Nederland kunnen bezoeken. Sinds de omdoping tot ‘Amsterdam Castle’ gaat het ook nog eens heel goed met de bezoekersaantallen. Op zondag komen er lekker weinig touroperators of schoolreisjes, dus is het een extra goede dag om te gaan!

Tip: Ga met de boot! Elke dag vaart er een aantal keer een veerdienst tussen IJburg en het Muiderslot. Geniet zo van je zondagsrust tijdens deze boottocht over het IJmeer en laat je afzetten voor het Muiderslot. Daar wandel je door de geschiedenis van Amsterdam en omgeving, waan je je een ridder ten tijde van het Graafschap Holland en leer je tijdens de rondleiding over het leven in een kasteel in de Gouden Eeuw. Laat al je nieuw opgedane kennis na je bezoek bezinken tijdens een wandeling door de kasteeltuin.

18.00: De Prael

Oudezijds Voorburgwal 30 Amsterdam

 

De prael

Bron: De Prael

Waarom hebben we eigenlijk alleen term voor de borrel op vrijdagmiddag? Zondag is ook de perfecte om te borrelen. Of het nu is om je kater te laten verdwijnen of om van elke dag van je weekend optimaal te genieten, een drankje op zondag smaakt heerlijk. Onze tip: Amsterdams speciaalbier van De Prael. Baan je een weg over de Wallen naar dit gezellige proeflokaal waar je huisgebrouwde biertjes drinkt. Ook leuk op woensdag, want dan is er bingo!

De dag afsluiten met een goed diner? Kijk bij onze spots voor een kaart met heel veel leuke restaurants in Amsterdam.