%
route
De Schiphol Route: Wat doe je al die uren op de luchthaven?

thema route

De Schiphol Route: Wat doe je al die uren op de luchthaven?

Zodat je niet de hele tijd op dat klapstoeltje hoeft te zitten

Ga je dit jaar lekker met het vliegtuig op vakantie? Verheug je je al op die verre vlucht naar dat mooie oord? We hopen het. En we hopen ook dat er al die uren geen krijsende baby naast je zit. Natuurlijk weet je al wat je tijdens je vakantie gaat doen, of niet gaat doen, maar wat moet je toch al die uren op de luchthaven doen? Wij zetten de leukste route op luchthaven Schiphol voor je op een rij. En weet je wat ook fijn is? Dat TCA je nu voor een actietarief naar Schiphol brengt! Precies als jij geen zin hebt om met al je koffers te slepen in het openbaar vervoer, komt een van de aardige taxichauffeurs je helpen lekker op tijd en goedkoop bij de luchthaven aan te komen. Dat scheelt, natuurlijk.

Panoramaterras

Schiphol

 

5756696129_375a41d6c3_o

Bron: Flickr

Houd je van vliegtuigen? Dan zit je hier bij het goede adres. Logisch, natuurlijk. Bij het panoramaterras van Schiphol kan je kijken naar alle landende en vertrekkende vliegtuigen. Van Fokker 100 tot Boeing 767: vliegtuigspotters zitten hier helemaal goed. Neem je verrekijker mee!

Massage

Schiphol

 

14060327559_6606b026f5_o

Bron: Flickr

Een massage is altijd een goed idee, toch? Of je nou hartstikke gespannen bent voor de vlucht, of je gewoon er even zin in hebt. In de Massage-O-Matic wordt je gemasseerd terwijl je naar een scherm kijkt. Vijf minuten voor 2 euro, de stoelen staan over het hele vliegveld verspreid. Toch liever een echte menselijke massage? Ga naar Back to Life op de Holland Boulevard (lichten we zo toe) en laat die spieren ontspannen. Geen zin in een massage maar toch lekker even ontspannen? Ga douchen en je opfrissen bij luchthavenhotel Mercure. De douches bevinden zich in Lounge 3 op de 1e etage in Hotel Mercure.

Holland Boulevard

Schiphol

 

8646054890_eec6d39ab8_o

Bron: Flickr

De Holland Boulevard moet de toerist zich even thuis laten voelen in Holland, want het is natuurlijk ook wel een geweldig land. De Boulevard is ingericht in ‘huiskamers’. Je kan hier tv kijken vanuit een sofa of een liedje spelen op de piano. Als je wil lezen, ga je naar de Airport Library waar je in 29 talen boeken kan downloaden, die je ook nog eens ‘mee kunt nemen’ op reis!

Tax-free shoppen

Schiphol

 

23477444_2a719f1082_o

Bron: Flickr

De hemel op aarde, of in ieder geval in de buurt van Amsterdam: tax-free shoppen bij Schiphol. Oh, dat kan hier heel goed. Denk aan winkels van H&M, Burberry, Guess, Wolford, Marlies Dekkers, Lui-Jo, Victoria’s Secret en Esprit. Of chocolade van Nestlé, M&Ms, After Eight en Toblerone. Delicatessen als zalm, kaviaar of kazen. Moeten we nog doorgaan? Schiphol is een shopwalhalla. Houd dus zeker nog een beetje plek in dat koffer over!

Klein Rijksmuseum

Schiphol

 

5179718798_bc99f705c3_o

Bron: Flickr

En voor de mensen die zich na de paspoortcontrole vervelen, is het Rijksmuseum. Heb je geen zin om in de rij te staan bij het echte Rijksmuseum? Word je gek van alle toeristen daar en ben je superbenieuwd naar de kunst? Schiphol heeft de oplossing, yeah! Neem een kijkje in de dependance van het Rijksmuseum. Hier zijn tien werken van de Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw te zien. Ook zijn er tijdelijke tentoonstellingen. De toegang is gratis en het museum bevindt zich tussen de E en de F pier.

Bubbles Seafood & Wine Bar

Schiphol

 

4675367800_59ccd99589_b

Bron: Flickr

Wil je wat eten of drinken bij het zesde beste luchthaven restaurant ter wereld? Na de paspoortcontrole is het restaurant Bubbles Seafood & Wine Bar te vinden. USA Today heeft dit restaurant tot zesde beste restaurant uitgeroepen van alle luchthavens die er zijn. Het bijzondere aan dit restaurant is de wijnbar, waar exclusieve wijnen per glas zijn te bestellen. Normaal worden duurdere wijnen niet per glas aangeboden door de beperkte houdbaarheid, maar hier kan dit wel door een speciaal wijntapsysteem.

TCA_-_Vaste_tarieven_Schiphol

Hebben we je enthousiast gemaakt? Heb je zin in jouw vakantie maar ook in de uren ervoor? Goed nieuws, want TCA heeft dus die mooie zomeraanbieding. Vanaf 5 juli tot en met 17 augustus kan je vanaf Amsterdam met de taxi naar Schiphol voor 30 tot en met 45 euro. Een ‘vaste prijs’, zodat je weet dat je tot Schiphol niet voor verrassingen komt te staan. Wat er uiteindelijk op de luchthaven gebeurt, weten wij niet natuurlijk. (Liefdesverhalen mogen jullie mailen).