%
route
De Koningsnacht en -dag Route: Feest voor onze Willem-Alexander

thema route

De Koningsnacht en -dag Route: Feest voor onze Willem-Alexander

En voor heel Nederland natuurlijk

De nacht én de dag dat Nederland compleet in oranje is gehuld: Koningsdag! Waar we eerst altijd feest vierden voor onze Trix is het nu de beurt aan Prins Pils. Het hele land viert feest en vooral ons stadje kan er wat van. Nederland stapt massaal de trein in en wil naar onze hoofdstad om feest te vieren. En terecht, want Amsterdam is ook op deze nacht en dag the place to be. Mooi meegenomen is trouwens dat je je gratis kunt laten vervoeren gedurende Koningsdag. TCA laat twee gratis taxi’s rondrijden. Je herkent ze aan een sticker waarop in een Koningsdagjasje vermeld staat dat deze taxi gratis is! Handig als je lekker relaxt naar de plek van bestemming wilt op Koningsdag. Dus zie je de bestickerde taxi, check dan of die vrij is en laat je gratis vervoeren binnen Amsterdam. Hoe dan ook: wij zetten nu eerst een aantal leuke festiviteiten op een rij.

FORMAT Warehouse

Elementenstraat 25

10014607_250789215127254_1541671556677850908_n

Buiten het feit dat hier een knalfeest gegeven gaat worden met grote namen uit de technowereld, moet je hier ook heen om de nieuwe locatie te bewonderen. FORMAT Warehouse viert haar vierde verjaardag en Willem-Alexanders verjaardag in hun nieuwe pand op de Elementenstraat. Na de verbouwing zijn ze er nu eindelijk helemaal klaar voor! Houd je van technomuziek, zorg dan dat je hierbij bent, want het dak gaat eraf!

Kingsize Festival

Westerstraat

Westerstraat koninginnedag 2009   Flickr   Photo Sharing

Bron: Flickr

Ook voor Koningsnacht zijn er gratis dingen te doen. Zo is er het Kingsize Festival in hartje Jordaan. In de Westerstraat komen allerlei Nederlandse acts samen die je een vrolijke avond gaan bezorgen. Het festival duurt tot 01.00 uur. Dus óf je gaat daarna gewoon nog door óf je spaart je krachten voor de dag erna. Hieronder lees je namelijk wat er allemaal te doen is op Koningsdag zelf.

Vrijmarkt Vondelpark

Vondelpark

Vrijmarkt  Vondelpark   Flickr   Photo Sharing

Bron: Flickr

Hetgeen ook niet onbenoemd kan blijven zijn de verschillende vrijmarkten die door de gehele stad opduiken. Vooral de vrijmarkt van het Vondelpark is de moeite waard om te bezoeken. Ten eerste vind je daar enigszins de rust die je elders in de stad niet vindt en ten tweede is deze vrijmarkt leuk omdat-ie in het teken van kinderen staat. Slenter lekker door het park en kijk bij de kraampjes van kinderen de een extra zakcentje willen verdienen!

Hannekes Kroon

Dijksgracht 4

hannekes Kroon

Bron: Flickr

Je kent Hannekes Boom wel: dat fijne plekje aan het water dichtbij het station. Speciaal voor Koningsdag organiseren ze het evenement Hannekes Kroon. Er is een sterke line-up en het feit dat je hier geen entree hoeft te betalen, maakt de hele gebeurtenis nog sterker! Het feest zal duren van 12 uur tot 20 uur, maar de deuren zijn al vanaf 10 uur geopend. Een kijkje waard dus!

Kingsday Festival

Olympisch Stadion 21

DSC_4050   Flickr   Photo Sharing

Bron: Flickr

Weer een prachtige locatie voor een feest: een festival in het Olympisch Stadion. Daar vindt dit jaar het Kingsday Festival plaats. Er zijn vier verschillende podia met een verscheidenheid aan dj’s. Onder andere The Partysquad, Mightyfools en Girls Love DJs zullen op het podium staan schitteren. Voor een kleine €25 ben je van de partij!

Thuishaven

Moermanskkade

Thuishaven1

Op 26 april, de tweede Koningsdag, bestaat Thuishaven precies één jaar. En om allebei die dingen te vieren geven ze een knallend feest! Met een line-up waar je u tegen zegt wordt dit festival gegeven op de Moermanskkade achter het Westerpark. Met artiesten zoals Eelke Kleijn, Maribou State en Olivier Weiter zijn ze er helemaal klaar voor. Nu jij nog! Hoewel dit feest is uitverkocht, wil je hier natuurlijk alsnog bij zijn. Kijk op Ticketswap of er mensen zijn die nog van hun kaartje afwillen.

Arcade Kingsday

Hoek Albert Cuyp – Eerste van der Helststraat

PMB_20100430_015   Flickr   Photo Sharing

Bron: Flickr

Op het pleintje bij de Groene Vlinder en café Flamingo vindt op Koningsdag Arcade Kingsday plaats. Een mini-festival waar je de hele dag met de voetjes van de vloer kunt op soul, jazz en house. Er is voor iedereen wat wils! En o ja, ook dit feestje is gratis. Aangezien het ook nog midden in Amsterdam is, is dit misschien wel een erg goed idee!

Kingsize XXL

Rozengracht 133

afterparty

En voor de echte feestbeesten onder ons zijn er natuurlijk ook nog verschillende afterparty’s. Een daarvan is Kingsize XXL in club Underground. Midden in de stad en voor een zeer laag bedrag. En dat komt natuurlijk goed uit, omdat je de hele dag al zoveel geld hebt uitgegeven. Vanaf 21.00 uur ben je hier welkom en kun je nog lekker dansend de nachtelijke uurtjes door!

Kijk snel naar het feestje dat het beste bij je past. Uiteraard zijn er nog veel meer evenementen gaande op de tweede Koningsdag van Nederland. Alvast een fijne en oranje dag toegewenst!