%
route
De Karaoke-Route: Voor de nachtegaaltjes onder ons

persoonlijke route

De Karaoke-Route: Voor de nachtegaaltjes onder ons

Smeer je keel en schreeuwen maar

We kennen allemaal die ene avond wel. Na de vrijdagmiddagborrel loop je redelijk beschonken met je vrienden door de straten van het centrum van Amsterdam. Op een gegeven moment, ergens tussen station Aangeschoten en station Dronken, krijg je opeens de enorme drang om te gaan zingen. KARAOKE, schreeuw je. Een Japanner kijkt verbaasd op. Hier? hoor je haar denken. Ze loopt rustig achter je groep aan, terwijl jullie bedenken waar en aan wie jullie die geweldig mooie stemmen gaan laten horen tijdens een nieuwe versie van het nummer Summer Lovin van Grease, of alle nummers van de Backstreet Boys. Dan vinden jullie de club waar jullie moesten zijn, de Japanner gilt van geluk. Karaoke is geweldig.

Casablanca

Zeedijk 26E

 

6393971489_331ff420bf_b

Bron: Flickr

We beginnen natuurlijk met de allermooiste karaokeplek in heel Amsterdam. Als je aan een Amsterdammer vraagt waar je moet gaan karaoken (is dit een woord?) is café Casablanca meestal het antwoord. Casablanca is op de Zeedijk in het centrum te vinden. En hoe toeristisch de Zeedijk ook is, binnen zijn gewoon geen toeristen te vinden. Je hoeft niet lang te zoeken, want de valsklinkende zingende mensen hoor je al van ver. Binnen is het zeer gezellig en lekker knus, een echt Amsterdams café. Bestel een paar biertjes, want daarvoor durf je waarschijnlijk niet, en ga dan helemaal los op een nummer van Hazes of Jan Smit. Of de Spice Girls. Of iemand anders. Oh en deze mensen hebben serieus een karaoke-arrangement. Met bittergarnituur. En niks valt tegen met een bittergarnituur.

The End

Nieuwebrugsteeg 32

 

9760008043_94ea8228b9_k

Bron: Flickr

Een bar die 66.000 verschillende karaokenummers aanbiedt aan enthousiaste zangers? Ja, dat is een echte karaokebar. The End, midden op de Wallen en twee minuten vanaf CS, geeft een warm gevoel aan de Engelstalige karaokezanger. Ze hebben een professionele karaoke-installatie en heel veel bier. En dat is natuurlijk de beste combinatie ooit. Punt.

Café Lange Leo

Spuistraat 326

 

10399528_154303188087_8006013_n

Bron: Facebook

Café Lange Leo op het Spui wordt gerund door, wie anders dan, Leo. Leo is een blije gast, die van Amsterdam, Ajax en karaoke houdt. Dit zie je ook allemaal terug in zijn café. Een Ajax-wedstrijd? Op de beamer. Karaoke? Yes, op speciale karaoke-avonden die door vele mensen worden geroemd. Op deze avonden kan er van 20.30 uur tot 02.30 uur keihard worden gezongen. En wat ook grappig is aan de kroeg van Leo? Dat als je een fles sterke drank koopt, je een kluisje aangewezen krijgt om deze in te bewaren, mocht je hem dezelfde avond niet opdrinken. Nou zeg!

Café Sientje

Korte Reguliersdwarsstraat 6

 

4386216713_1e71dd84c7_o

Bron: Flickr

Verwar Café Sientje niet met een hoerenpand, met hun kanten gordijntjes en rode lichtjes, want in dit pand zijn absoluut geen hoeren te vinden. Alleen maar gezelligheid en zingende mensen. Het café is elke donderdag tot en met zondag open. Als je met een groepje een lekkere karaoke-avond wil hebben, moet je van tevoren Jan (de barman) even bellen en kan hij alles voor je regelen!

Nou, leer even alle artiestennamen uit je hoofd zodat je niet voor schut staat bij de karaokeklapper en schraap die keel. Dit wordt jouw tijd om te shinen!