%
route
De Industriële Route: Industriële plekken met een nieuwe invulling

thema route

De Industriële Route: Industriële plekken met een nieuwe invulling

De kenmerken van een oude handelsstad

Amsterdam was vroeger al een bedrijvige stad. Als belangrijke handelsstad in de Gouden Eeuw was er veel industrie in de zin van scheepsbouw, houtzagerijen, bierbrouwerijen en nog veel meer. Daarom telt onze hoofdstad ook nog veel gebouwen en plekken met een industriële touch. Gelukkig zijn veel plekken behouden en hebben ze nu een nieuwe invulling gekregen. Wij nemen je mee op pad langs de industriële plekken van Amsterdam.

Roest

Jacob Bontiusplaats

 

Roest

Op een karakteristieke plek waar vroeger het Koud Gas Gebouw stond, zit nu Roest. En deze plek op het Oosterburgereiland is best uniek in zijn soort. Niet alleen een café om te chillen, maar ook een plek waar film, theater en festivals samenkomen. Zowel in de winter als zomer leeft deze plek. Zodra het zonnetje door de wolken breekt biedt Roest een soort strand. En mocht je lekker rond willen struinen? Ook dat kan bij Roest. Loop dan over een van de markten in de oude loods. Hier moet je een keer geweest zijn!

Baut

Wibautstraat 125

 

Baut

Bij Baut op de Wibautstraat stuit je op een creatief concept. Hoewel Baut maar tijdelijk bestaat (vanaf 13 oktober 2013 maar twee jaar), hebben ze wel alles uit de kast getrokken. Door hun uitgebreide menukaart laten ze bovenal zien dat ze creatief zijn. In deze voormalige drukkerij vertegenwoordigen ze een verscheidenheid aan internationale keukens. Zo kun je kiezen uit Aziatisch, Frans en Nederlands. Dit alles met dank aan chef Michiel van der Eerde. Hij werkte jaren als chef in verschillende sterrenrestaurants, maar besloot dat het tijd werd om zijn eigen droom te verwezenlijken. En wij zijn er maar wat blij mee!

Tobacco

Nes 75 – 87

 

Tobacco

In dé theaterstraat van Amsterdam (de Nes), vind je Tobacco. De naam zegt het al: deze plek heeft een verleden die samenhangt met tabak. Vroeger was dit een tabaksveiling, maar vandaag de dag komen creativiteit en cultuur hier samen. Je kunt hier verschillende theaterstukken bijwonen, maar je kan een van de negen ruimtes in Tobacco ook afhuren. En wat helemaal leuk is, is dat je hier een compleet avondje uit kunt beleven. Ze hebben namelijk ook theaterstukken waarbij je tegelijkertijd kunt genieten van een heerlijk diner.

Stork

Gedempt Hamerkanaal 201

 

Restaurant Stork in Amsterdam

Bron: Flickr

Gelegen op het bedrijventerrein van ‘De Overkant’, aan de Noordelijke IJ oevers, vind je restaurant Stork. De oude industriële loods is vrijwel helemaal intact gelaten waardoor het een zeer industrieel karakter heeft. Het visrestaurant en café zit in een loods van ruim 1100 m² waarbij de grote rij ramen zorgt voor een spectaculair uitzicht. Door de vele zitplaatsen oogt het echter supergezellig en kun je hier genieten van een culinair avondje vol met vis, schaal- en schelpdieren en oesters.

Een industriële route met veel creativiteit en gezelligheid. We hopen dat het je inspireert en mooie momenten brengt! Geniet ervan.