%
route
De Horror-Route: De engste plekken van Amsterdam

thema route

De Horror-Route: De engste plekken van Amsterdam

Griezelen is leuk

Houd je van horrors? Geniet je van enge paranormale activiteiten in de slaapkamer? Hoop je dat een geest even hoi tegen je komt zeggen als je het huis poetst? En geniet je van de momenten waarop je lugubere marteltechnieken uit de Middeleeuwen kan bespreken met vrienden?

Ja, jij bent een horrorfanaat. En dan moet je naar deze plekken in Amsterdam.

Amsterdam Dungeon

Rokin 78

 

9356183255_c305d26d6a_k

Bron: Flickr

The Amsterdam Dungeon is een interactieve attractie in Amsterdam. Gevestigd in de voormalige Kapel ter Heilige Stede aan het Rokin, trekt het al snel de aandacht. Dat en het feit dat er een enge verklede man altijd buiten staat die je half probeert te vermoorden voor de grap.

De Kapel ter Heilige Stede is de plek waar het Mirakel van Amsterdam plaatsvond. Op 15 maart 1345 ontving een zieke man een hostie. Hij braakte de hostie uit in het haardvuur maar de hostie bleef onverbrand. Hij zou zelfs boven het vuur zijn blijven zweven. Om dit te herdenken werd er de Kapel gebouwd.

In de Dungeon krijg je als een groep een rondleiding door verschillende tijdperken in Amsterdam. Onderwerpen als het VOC-tijdperk, de pestepidemie van 1664 en de door de Spaanse Inquisitie uitgedeelde straffen rond het jaar 1600. Er wordt over verteld, je erbij betrokken en je kan flink gaan schrikken. Je eindigt de tour met een jaaaaaa, achtbaan.

Museum of Medieval Torture Instruments

Damrak 33

 

3078177738_c2537d9cb4_b

Bron: Flickr

The Museum of Medieval Torture Instruments laat middeleeuwse martelpraktijken zien aan de hand van tekeningen, foto’s en meer dan honderd daadwerkelijke werktuigen. Men komt alles te weten over wat er gebeurde als je vroeger gearresteerd werd en hoe de apparaten destijds gebruikt werden.

Het museum is niet alleen verrassend en leuk voor een dagje uit, het is ook zeer informatief. Je krijgt echt de sfeer en angst te voelen die ook voelbaar was tijdens de middeleeuwen.