%
route
De Cadeau Route: De leukste winkels om een cadeau te scoren

thema route

De Cadeau Route: De leukste winkels om een cadeau te scoren

Van kleinigheidjes tot echte eyecatchers

Een vrolijk of mooi cadeau is altijd origineler dan een cadeaubon. Alleen soms kun je de tijd er niet voor vrijmaken of weet je simpelweg niet waar je heen moet. Wij gaan je hierbij helpen en laten je een keer de Bijenkorf en de V&D overslaan. De leukste cadeauwinkeltjes ga je nu meemaken!

By Popular Demand

Raadhuisstraat 2

 

By popular demand    Flickr   Photo Sharing

Bron: Flickr

Aan het begin van de Raadhuisstraat vind je By Popular Demand, ook wel: BPD. Een winkel vol met ongewone dingen en een verscheidenheid aan hebbedingetjes. Voor je mannelijke én vrouwelijke vrienden slaag je hier, want je hebt ringen, lampen, lollige gadgets en alles waarvan je maar kunt bedenken dat ze het hebben.

Flying Tiger

Rembrandtplein 2

 

flyingtiger

Begonnen in Denemarken en nu inmiddels ook in Italië, België, Polen, Duitsland en veel andere Europese landen: Flying Tiger. En natuurlijk wordt Nederland niet overgeslagen. Ook ons eigen Amsterdam is in het bezit van deze vrolijke winkel. Eigenlijk moet je jezelf beloven dat je hier alleen naar binnengaat om een cadeau voor iemand anders te kopen. Als je dit niet doet, dan is de kans te groot dat je zelf met de wagen vol geladen thuiskomt.

Gastronomie Nostalgie

Nieuwezijds Voorburgwal 304

 

Amsterdam   Spuistraat   Flickr   Photo Sharing

Bron: Flickr

Een winkel die absoluut uniek is in zijn soort. We hebben het over Gastronomie Nostalgie. Een oud en klassiek winkeltje met een nogal moderne naam. Alles wat je, of degene voor wie je een cadeau koopt, altijd al wilde hebben voor een mooi gedekte tafel vind je hier. Er zijn broodmanden, karaffen, sauskommen, servetringen, kandelaars, wijnkoelers, glazen en hele serviezen te vinden. En dan kunnen ze ook nog eens uit chique hotels en restaurants komen. De eigenaar struint namelijk allerlei veilingen af met goederen afkomstig uit Frankrijk en België. Hier kijk je je ogen uit!

En ben je geslaagd? Dat kan bijna niet anders. Als dat inderdaad is gelukt, trakteer dan ook jezelf op een kleinigheidje. Echt eentje, oké? Geniet ervan!