%
route
De Brunch-route: Pannekoeken met siroop en eieren met spek

thema route

De Brunch-route: Pannekoeken met siroop en eieren met spek

Het beste katervoedsel ooit

Het water loopt ons al in de mond als je denkt aan die heerlijke brunches. Verse jus d’oranges, heerlijke koffie, roerei en bacon, pannenkoeken met siroop en worstjes. Het beste katervoedsel ooit. Dus zet die zonnebril op, trek die capuchon over je hoofd en stap op je fiets naar de beste brunchplekken van Amsterdam.

Staring at Jacob

Jacob van Lennepkade 215

14983501537_0a92510acf_o

Bron: Flickr

Bij Staring at Jacob weet je dat je goed eten krijgt. De Amerikaanse Noah Tucker en Engelse Anthony Joseph zijn de eigenaren van restaurant Fraiche en hebben een jaar geleden ook het brunchrestaurant Staring at Jacob aan de Jacob Lennepkade geopend.

Met een leuk terras en mooi uitzicht is de heerlijke brunch alleen maar een mooie toevoeging. Je kan hier de traditionele brunch eten (pannekoeken, worstjes, aardappelen, eieren, bacon), maar ook een heerlijke salade met wilde paddestoelen, worteltaart en noem maar op. Wat ook mooi is? De Bloody Mary’s. Die zijn heer-lak.

Pancakes

Berenstraat 38

2889944084_def56230b1_o

Bron: Flickr

Pannenkoeken. Heerlijke pannenkoeken. Natuurlijk kunnen we de normale brunch gaan nuttigen in een standaard restaurant, maar wij willen ook eens wat anders aan jullie bieden. Bij Pancakes! Hier serveren ze alleen maar pannenkoeken, maar niet zomaar pannenkoeken. Van pannenkoeken met zalm of guacamole, of pannenkoeken met banaan en chocolade, maar ook Russische blini’s of American Pancakes. Je kan je eigen pannenkoek samenstellen, of de keuken vertrouwen. Ge-nie-ten.

Greenwoods

Singel 103

12923844494_d5a075b2ad_k

Bron: Flickr

Bij Greenwoods serveren ze, nogal logisch bij een brunchrestaurant, de hele dag ontbijt. Alle soorten eieren die je je kunt voorstellen, van scrambled tot benedict. Natuurlijk hebben ze ook een special met twee eieren naar keuze, gegrilde champignons, bacon, worstjes, bonen en toast. Nom. Ook hebben ze high teas, sandwiches en taart. Het is een Engels georiënteerd tentje, dus drink vooral een kopje thee.

Nu nog even drinken de avond van tevoren.