%
route
De Beste Haring: Nederlandse dingen zijn zo awesome

thema route

De Beste Haring: Nederlandse dingen zijn zo awesome

Met zuur en uitjes mmmm

Een broodje haring. Je moet er van houden. Wij houden ervan, ook omdat het een stukje Nederland is. Hoe mooi zijn die gezichten van toeristen als ze ons opeens die haring naar binnen zien slingeren? Heel mooi. Volledig verbaasd.

In juni is het haringseizoen begonnen, maar gelukkig kunnen we nog de hele zomer Hollandse nieuwe proeven, want tot en met september mag de haring deze aanduiding hebben.

Een haring moet goed schoongemaakt zijn, vers zijn en lekkere uitjes en zuur hebben. Wij zochten uit waar de beste haringverkopers zitten.

Volendammer Viswinkel

1e Van der Helststraat 60

 

15560234931_572dc3dcc6_k

De AD-Haringtest gaf deze viswinkel een 8,5 voor hun haring. Ze zijn te vinden in de Eerste van der Helststraat en staan bekend om hun goed schoongemaakte vis en prijzen. Het gemiddelde gewicht van de haring is 75 gram en ze kosten 2,50 per stuk.

Kras Haring

Wittenburgergracht 179

 

4900684437_e4594676cc_o

De haring van Nico Kras is geliefd bij de hele Czaar Peterbuurt. Aan de voet van de Oosterkerk is Kras te vinden.

Hij krijgt maar liefst een 9,6 in de haringtest en heeft geen Facebook of website. Je moet dus gewoon even langslopen!

Vishandel Haring Naatje

Zuiderzeepark 12

 

4897354360_36c25347ae_b

Een tien voor een haring? Is dat mogelijk? Ja, bij Haring Naatje wel. Deze vishandel staat bekend om haar brede assortiment verse vis, ovenschotels, kibbeling en lekkerbekjes. Als in juni het haringseizoen begint, staat de inmiddels al vaste klantenkring van Naatje te springen voor hun vis.

Je moet er een beetje voor om, maar daar heb je de taxi voor toch?